Penelope Cruz je zapeljevala v Versacejevi obleki. Foto: EPA
Penelope Cruz je zapeljevala v Versacejevi obleki. Foto: EPA
Angelina v obleki z visokim razporkom, tej smernici so sledile številne igralke. Foto: Reuters

Čeprav je Penelope na 31. podelitvi nagrad goya ostala praznih rok - bila je nominirana za najboljšo žensko igralko v filmu La reina de España, nagrado je na koncu osvojila Emma Suarez za nastop v filmu Julieta -, pa je vseeno pritegnila pozornost fotografov in novinarjev.

Tudi po zaslugi svoje črne toalete, s katero je številne spomnila na Angelino Jolie, ki je pred petimi leti ukradla pozornost vsem igralkam s po meri krojeno črno toaleto Atelier Versace z razporkom do vrha stegna. Vrtoglavi razporek je postal priljubljen pri zvezdnicah, nad temi modnimi smernicami pa ostaja tudi Donatella Versace.

42-letna Penelope je namreč na podelitvi zapeljevala prav v Versacejevi obleki, ki pa ni imela le visokega razporka, temveč tudi globok dekolte.

Penelope se je po rdeči preprogi sprehodila s svojim najljubšim režiserjem Pedrom Almodovarjem, s katerim je sodelovala pri številnih filmih. Kljub slabi beri na letošnjih Goyah - prej omenjeni Pedrov film Julieta je osvojil zgolj en kipec (nominiran je bil še v šestih kategorijah) - sta se ena najuspešnejših španskih igralk in eden najvidnejših španskih filmarjev (novo priznanje za svoje delo je dobil pred kratkim, ko so ga imenovali za predsednika canske filmske žirije) veselila dolgo v noč.