Charlotte Casiraghi v družbi svoje mlajše sestre Alexandre. Foto: Reuters
Charlotte Casiraghi v družbi svoje mlajše sestre Alexandre. Foto: Reuters

Na enem najpomembnejših družabnih dogodkov leta v Monaku je manjkala kneginja Charlene, knezu Albertu pa je namesto žene ob strani stala sestra princesa Caroline in njeni štirje potomci s pripadajočimi partnerji.

Na Plesu vrtnic je debitirala najmlajša Carolinina hčerka 16-letna Alexandra, ki jo je dobila v zakonu z Ernstom Augustom Hannovrskim. Na poseben večer je Alexandra oblekla toaleto modne hiše Chanel, za francosko modno znamko se je odločila tudi spet samska Charlotte Casiraghi (razšla se je z igralcem Gadom Elmalehom, s katerim ima sina Raphaela) in Tatiana Santo Domingo, žena Andree Casiraghija.

Med povabljenci je bil tudi prvi mož Chanela Karl Lagerfeld, ki mu je pripadla posebna naloga na letošnjem Plesu vrtnic - poskrbel je za dekoracijo v kubanskem slogu.

Plesa se je udeležil tudi Carolinin najmlajši sin Pierre Casiraghi z ženo Beatrice Borromeo, ki je v nasprotju z drugimi članicami monaške knežje družine izbrala toaleto italijanskega modnega oblikovalca Giambattiste Vallija.

Na plesu so zbirali sredstva za dobrodelno fundacijo Grace Kelly.