V cerkvi v Newarku je bil tudi pogreb pevkinega očeta. Foto: Reuters
V cerkvi v Newarku je bil tudi pogreb pevkinega očeta. Foto: Reuters
Whitney
Oboževalci so se Whitney poklonili z različnimi sporočili. Foto: Reuters

Oblasti so že v ponedeljek sorodnikom dovolile, da prevzamejo posmrtne ostanke, saj je obdukcija končana. Vodja urada mrliškega oglednika Ed Winter je dejal, da na truplu ni vidnih sledov travme, čakajo pa še na rezultate toksikoloških preiskav, da lahko potrdijo vzrok smrti. Izsledki naj bi bili znani v treh tednih.

Govorice o tem, da so v pevkini hotelski sobi našli različna zdravila na recept, je Winter potrdil, vendar dodal, da zdravil ni bilo veliko in da verjetno niso bila vzrok za smrt. Prav tako sorodniki Houstonove izključujejo možnost samomora, ker da Whitney tega ne bi nikoli storila svoji hčeri Bobbi Kristini Brown.

Nekdanji mož na pogrebu ni zaželen
Pogreb bo tako v pevkinem domačem Newarku (New Jersey), v cerkvi, kjer je Whitney pela kot otrok. Mediji so pred tem poročali, da naj bi pogreba slovesnost potekala v športni dvorani, ki lahko sprejme 18.000 ljudi, vendar so se svojci na koncu odločili drugače, je povedal lastnik pogrebnega zavoda Carolyn Whigham.

Pogreba naj bi se udeležil tudi Bobby Brown, nekdanji mož Whitney Houston, čeprav njena družina temu nasprotuje. Spletni portal TMZ poroča, da je Bobby ob novici o smrti pevke takoj priletel v Los Angeles, da bi bil v oporo njuni 18-letni hčerki, ki pa je do včeraj sploh še ni videl. Stik naj bi mu preprečevali pevkini sorodniki, predvsem njena mama Cissy Houston, ki je prepričana, da je bil Bobby krv za Whitneyjin propad in da jo je on zvlekel v svet mamil.

Hčerka že dvakrat v bolnišnici
Prav tako Cissy in nekateri drugi sorodniki pokojne pevke ne želijo, da bi se 42-letni raper udeležil pogreba. Bobby naj bi bil zaradi tega zelo razočaran in upa, da bodo lahko stare zamere potisnili v ozadje, tako da bo hčeri lahko stal ob strani v teh najtežjih trenutkih.

Bobbi Kristina se namreč ne drži najbolje in vsi so zaskrbljeni za njeno zdravje. Od tragične novice je namreč že dvakrat pristala v bolnišnici, najprej ko je omedlela zaradi mešanice alkohola in pomirjeval , nato pa še zaradi stresa in napetosti.