Murrayja je na obredu spremljalo njegovo dekle. Foto: EPA
Murrayja je na obredu spremljalo njegovo dekle. Foto: EPA

31-letni vojvoda Cambriški, kot je videti, počasi prevzema dolžnosti in obveznosti iz kraljičinih rok - kraljica sama naj bi izrazila željo, da podelitev časti Britancem, ki so na takšen ali drugačen način prispevali k življenju na Otoku, vodi njen vnuk.

William je odlikoval kar 90 ljudi, največ pozornosti pa je bil deležen 26-letni Andy Murray, ki je zaradi svojih športnih uspehov prejel naziv častnika britanskega kraljestva. Zmagovalca odprtega teniškega prvenstva v Wimbledonu je princ William odlikoval, saj je po 77 letih postal prvi Britanec, ki je osvojil domači turnir.

Škot bi skorajda zamudil na obred v Buckinghamsko palačo zaradi nenapovedane dopinške kontrole. Murray, ki zaradi poškodbe hrbta še okreva po operaciji in trenutno ne igra, je moral zaradi nenapovedanega obiska prekiniti priprave na slovesni dogodek, na svojem profilu na Twitterju pa je le zapisal: "Sem sredi dopinške kontrole, hahaha, zamudil bom."

Na svojem profilu je bila danes dejavna tudi Andyjeva mama Judy, sicer teniška trenerka, ki je napisala: "Da, jokala sem."

Andyja sta na obredu spremljala tudi oče Will in njegovo dolgoletno dekle Kim Sears.