Zakonca Rupert Murdoch in Jerry Hall. Foto: Reuters
Zakonca Rupert Murdoch in Jerry Hall. Foto: Reuters

Zvezdniški par, ki se je začel videvati lani poleti, je januarja presenetil z novico o zaroki, zdaj pa sta presenetila tudi s hitro poroko. Poročila sta se v ožjem krogu na londonskem dvoru Spencer House.

Nevesta je na poroki nosila svetel plašč, mornarsko modro krilo in čevlje brez pete, ženin pa je bil oblečen v temnomodro obleko.

Današnji obred sta Rupert in Jerry skrivala pred javnostjo do zadnjega, a so ju fotografi vseeno ujeli pri izhodu iz dvorca.

Svatje se bodo v večjem številu zbrali jutri, ko se bosta 84-letni izvršni direktor družbe News Corporation in 59-letna igralka ter manekenka sprehodila do poročnega oltarja v cerkvi St. Bride. Na jutrišnji obred so vabljeni tudi predstavniki medijev.

Prva poroka za Jerry, četrta za Ruperta
Za igralko in nekdanjo manekenko je to prvi zakon. Z legendarnim rockerjem Mickom Jaggerjem sta se neuradno poročila leta 1990 na Baliju, toda med ločitvenim postopkom devet let pozneje je britansko sodišče njun zakon označilo za neveljaven. Skupaj imata štiri otroke.

Murdoch pa se je tokrat poročil že četrtič - s prejšnjimi tremi ženami ima šest otrok. Nazadnje je bil poročen s pol stoletja mlajšo Wendi Deng, s katero sta se poročila leta 1999 in ločila leta 2013.