Heather Milligan in Arnold Schwarzenegger sta v zvezi dve leti. Foto: Reuters
Heather Milligan in Arnold Schwarzenegger sta v zvezi dve leti. Foto: Reuters
Danny DeVito in Arnold Schwarzenegger
Danny DeVito in Arnold Schwarzenegger - brata dvojčka združena v Nemčiji. Foto: Reuters

Igralec, ki se je pri 21 letih odločil za selitev v ZDA, kjer je nazadnje tudi ostal in si tam ustvaril družino ter bogato filmsko-politično kariero, je laskavo nagrado prejel iz rok legendarnega hollywoodskega igralca Dannyja DeVita, skupaj pa sta si ogledala nekaj izsekov iz Schwarzijeve filmske kariere.

Film Dvojčka iz leta 1988, ki je izhajal iz šale, da dvometrski mišičnjak (Arnold Schwarzenegger) ugotovi, da je dolgo izgubljeni brat malega, okroglega italijanskega Američana (Danny DeVito), so posneli za 15 milijonov, a se je z zaslužkom 216 milijonov dolarjev izkazal za nepričakovano uspešnico. Igralca bomo tako v prihodnosti videli v nadaljevanju komedije, v katerem se jima bo pridružil še tretji brat Eddie Murphy.

67-letnega Schwarzija je na gala dogodku spremljalo njegovo 39-letno dekle Heather Milligan. Igralec in fizioterapevtka sta v idilični zvezi že dve leti, kmalu pa se bosta morebiti sprehodila do poročnega oltarja, saj je igralec od decembra uradno samski - zaključil se je ločitveni proces z Mario Shriver.

Gala dogodek, kjer nagradijo najboljše v svetu televizije, filma in zabave, je povezoval znani nemški TV-voditelj Thomas Gottschalk. Med nagrajenci pa sta se znašla še dva hollywoodska igralca - Kevin Spacey je bil imenovan za najboljšega mednarodnega igralca, Susan Sarandon pa je tako kot Schwarzi prejela priznanje za življenjsko delo.

Najboljši domači igralec je Ulrich Matthes, med ženskami je slavila Martina Gedeck, najboljši nemški glasbenik je Herbert Groenemeyer, med tujci pa je slavil britanski pevec Olly Murs ...