Velika Britanija v drugo precej bolj umirjeno pričakuje kraljevi naraščaj. Foto: EPA/Reuters
Velika Britanija v drugo precej bolj umirjeno pričakuje kraljevi naraščaj. Foto: EPA/Reuters

"Hvala, vsak čas bo," je princ dejal, ko so jima zaželeli vse dobro s prihajajočim dojenčkom. Čeprav točnega datuma nista razkrila, naj bi bila Catherine že v osmem oziroma devetem mesecu nosečnosti.

Z dvora so sicer pred časom sporočili, da bo 17. marca Kate še zadnjič opravljala dolžnosti in se udeležila slavja v čast sv. Patriku, zavetniku Irske. Tako je bilo še toliko večje presenečenje, ko je naznanila, da bo skupaj z možem obiskala center za pomoč mladim, posvečen Stephenu Lawrenceu.

Lawrence je bil leta 1993 ubit v rasističnem napadu v Londonu, ko ga je, medtem ko je čakal avtobus, napadla in do smrti zabodla skupina petih (belopoltih) mladeničev. Leta 2008 pa so odprli center, v katerem nudijo pomoč mladim, ki prihajajo iz socialno deprivilegiranih okolij, in je posvečen Stephenu.

Kate je ob obisku nosila plašč znamke Mulberry v barvi fuksije, ki v redni prodaji stane 1.500 funtov. V njem smo jo lahko videli že lani na obisku New Yorka. Vojvodinja je sicer znana po tem, da na različnih dogodkih obleče iste kose oblačil. S seboj je imela tudi črno torbico, prav tako angleške znamke Mulberry, obute pa je imela čevlje oblikovalca Stuarta Weizmana.

Ob drugi nosečnosti manj evforije
Vojvoda in vojvodinja Cambriška sta prvega otroka, sina Georgea, dobila 22. julija 2013. Takrat je na Otoku vladala prava evforija, mediji so napeto spremljali in podajali vse informacije o nosečnosti in dojenčku. Ob rojstvu princa Georgea so deževale čestitke z vsega sveta, voščili so tudi predsednik ZDA Barack Obama in predsednik Slovenije Borut Pahor ter številni drugi politiki, celo Niagarske slapove so v čast malemu princu "obarvali" v modro. Tokrat zadeve (verjetno na veselje staršev) potekajo precej bolj umirjeno.