Imran in Reham sta poročena. Foto: EPA
Imran in Reham sta poročena. Foto: EPA
V Pakistanu je izjemno priljubljen. Foto: EPA

62-letni opozicijski voditelj, ki je veljal za enega najbolj zaželenih samcev v Pakistanu, je danes skočil v zakonski jarem na svojem domu v Islamabadu z 21 let mlajšo gostiteljico politične televizijske pogovorne oddaje, ki je v preteklosti na britanskem BBC-ju napovedovala vreme.

Zvezdnika sta se odločila za skromno poroko. Khanova tiskovna predstavnica je povedala, da je poroka potekala pred nekaj pričami, uradnega sprejema pa ni bilo. Hrano, ki bo ostala po slovesnem kosilu, bodo v petek razdelili med revne otroke.

Khan ima dva otroka iz prejšnjega zakona z Britanko Jemimo Khan (rojeno Goldsmith), Rehamova pa ima iz prejšnjega zakona tri otroke.

Športnik, politik, dobrodelnik ...
Imran Khan se lahko pohvali z zavidljivo športno kariero, ki je trajala več kot 20 let. Bil je kapetan reprezentance v kriketu, ki velja v Pakistanu za enega najbolj priljubljenih športov, svojo državo je leta 1992 popeljal celo do prvega in edinega naslova svetovnih prvakov.

Po športni upokojitvi je vstopil v politiko. Leta 1996 je ustanovil stranko Pakistan Tehreek-e-Insaf (Gibanje za pravičnost) in postal njen predsednik. V nacionalni skupščini je sedel med letoma 2002 in 2007, lani je bil znova izvoljen. Leta 2012 ga je organizacija Asian Society izbralo za osebnost Azije, predvsem med mladimi ostaja velik vzor. Poleg politične kariere je tudi velik človekoljub, rektor univerze in član vodstva neke bolnišnice. Z zbiranjem sredstev je v mestu Mianwali ustanovil svoj kolidž.