Goldie Hawn in Kate Hudson Foto: Reuters
Goldie Hawn in Kate Hudson Foto: Reuters

Igralka, pisateljica in producentka se zadnja leta bolj kot z vsem naštetim ukvarja z dobrodelnostjo, pred desetimi leti se je tako zaobljubila, da bo pomagala otrokom pri razvoju, da bi bili nadvse uspešnejši. Ustanovila je dobrodelno organizacijo The Hawn Foundation.

"Danes živimo stresno življenje in naši otroci čutijo hude posledice tega, od nasilja do ustrahovanja in depresije. Moja želja je, da pridobijo boljša orodja za soočanje s svojimi čustvi in stresom, naučili družbenih in čustvenih veščin, ki bi jim pomagale pri razvoju optimizma, sočutja in odpornosti, tako bodo lahko bolj osredotočeni na učenje in da bodo lahko živeli srečnejše in bolj izpolnjeno življenje," je povedala Goldie Hawn pred galadogodkom.

Ob deseti obletnici dobrodelne organizacije, ki sovpada z osebnim jubilejem - igralka je 21. novembra dopolnila 69. let, pa je organizirala galadogodek z imenom Goldie's Love in For Kids, izkupiček od katerega bo šel pričakovano v dobrodelne namene za izobraževanje naših najmlajših.

"Vsi bi morali gledati na otroke kot na naš neprecenljiv, najbolj dragocen vir. Danes predstavljajo le 25 odstotkov vse populacije, so pa 100-odstotni delež naše prihodnosti. Ne moremo zatisniti očesa, moramo delovati v dobro svojih otrok, moramo usmeriti pozornost na prihodnje voditelje," je še povedala slavljenka.

Dogodka so se udeležili številni znani obrazi, igralki je ob strani stal njen mož, prav tako igralec Kurt Russell, kot tudi njena hčerka Kate Hudson, pa Melanie Griffith, Rosanna Arquette, Martin Short ...