Foto:
Foto:

Poleg spornih fotografij, ki so obšle svet, vsak dan prihajajo fotografije s potovanja mladih zakoncev po azijsko-tihomorskem območju. Čeprav sta William in Catherine besna in osramočena glede "vročih" fotografij, zaradi "škandala" nista prekinila devetdnevne turneje, s katero se zaznamuje 60 let vladavine kraljice Elizabete II.

Vojvoda in vojvodinja Cambriška sta turnejo odprla v Singapurju, kjer sta obiskala botanični vrt, pot ju je pozneje vodila v Malezijo - tam sta se srečala s predsednikom malezijske vlade in malezijskim kraljem in kraljico -, kjer je imela Catherine ob obisku enega izmed hospicev v Kuala Lumpurju svoj prvi uradni govor v tujini. Kate, kot jo ljubkovalno kličejo, je v vnaprej pripravljenem dvominutnem govoru poudarila pomen specializirane zdravstvene nege za zelo bolne otroke.

Britanca sta se nato odpravila na Borneo, kjer sta si privoščila izlet v tropski deževni gozd, trenutno pa sta na Salomonovih otokih, kjer so ju na letališču poleg uradnih predstavnikov pričakali tudi tradicionalni plesalci.

Zadnja postojanka Williama in Catherine bo otočje Tuvalu, kjer bosta turnejo 19. septembra tudi sklenila.