Estelle med igro z malo Leonore. Foto: Reuters
Estelle med igro z malo Leonore. Foto: Reuters

Slavje ob kraljevem jubileju se je začelo z javnim pozdravom kraljeve družine, oči pa so bile namesto v slavljenca uprte v mlade moči švedskega dvora - triletno princesko Estelle, hčerko princese Victorie in njenega moža princa Daniela, ter v dobro leto staro princesko Leonore, hčerko princese Madeleine in njenega moža Christopherja O'Neilla.

Kmalu bosta kralj Gustav in kraljica Silvia dobila še enega vnuka oziroma vnukinjo. Visokonoseča je namreč njuna hčerka Madeleine, ki se je prav tako udeležila javnega praznovanja.

13. junija pa bo na švedskem dvoru spet veselo - v zakonski jarem bo skočil princ Carl Philip, večno zvestobo pa bo obljubil nekdanji manekenki Sofii Hellqvist. Poroka, ki sta jo morala odobriti tako švedski kralj kot tudi vlada, bo potekala v kapeli v kraljevski palači v Stockholmu, kjer se je pred dvema letoma poročila tudi prinčeva mlajša sestra Madeleine.

Carl Philip je tretji v vrsti za švedski prestol, pred njim sta njegova starejša sestra princesa Victoria in njena hčerkica, princesa Estelle.