Ni kaj, obline Sofie Vergare nikogar ne pustijo hladnega. Foto: Reuters
Ni kaj, obline Sofie Vergare nikogar ne pustijo hladnega. Foto: Reuters

Medtem ko je nekatere navdušilo dejstvo, da so si med po navadi suhoparnim govorom predsednika Akademije televizijskih umetnosti in znanosti Brucea Rosenbluma lahko natančno ogledali slavne obline zvezdnice Moderne družine v oprijeti beli obleki Roberto Cavalli, je druge v negativnem smislu vznemirilo to, da je bila na ogled kot kakšna trofeja. Zato, ker je pač ženska?

Pri Vulture so ugotavljali, da je resnično prišel čas, ko si v Hollywoodu takšnega objektiviziranja žensk in reduciranja na zgolj telo ne bi smeli več privoščiti.
Na Twitterju je mogoče prebrati številne zanimive komentarje na omenjeno točko. Neki uporabnik tega družbenega omrežja je tako zapisal: "'Kako čudovit čas za ženske na televiziji,' je v svojem zahvalnem govoru dejala Julianna Marguiles. Je morda videla točko s Sofio Vergaro na piedestalu?"

Šala akademije na svoj račun?
Nekateri so ugotavljali, da je to, kar je - očitno prostovoljno in z užitkom - storila Vergara, sicer najbolje plačana tv-igralka ta hip, morda celo slabše od početja zvezdnic, ki so večer prej razgaljene migale po odru na podelitvi MTV-jevih nagrad. (No, Beyonce si je po koncu svoje na videz neskončne točke na zaslonu omislila velikanski napis "Feministka" in se s tem morda poskušala odkupiti za vse.)

A tu je še drugačen pogled: skeč z "vročo Kolumbijko" Vergaro je mogoče razumeti šalo akademije na svoj račun, saj ženske v Hollywoodu še nikoli niso bile tako prisotne v tako kompleksnih vlogah kot do zdaj. Prav o raznolikosti je govoril tudi Rosenblum. A vendar je zgovorno dejstvo, da je bilo med nominiranci večera le 26 odstotkov žensk, so ugotovili pri Huffington Postu.

Vergara: Vem, kdo je sprožil zgražanje
Skratka, šala se akademiji in Vergari očitno ni najbolje posrečila. Je pa zvezdnica v odzivu na opazke povedala, da nikakor ni šlo za seksizem: "Mislim, da gre za prav nasprotno. Dokazuje, da je nekdo lahko privlačen, pa tudi zabaven in se zna pošaliti na svoj račun. Zdi se mi smešno, da je nekdo, ki nima smisla za humor, sprožil vse to - in vem, kdo je bila. Naj se že malo sprosti."