"Svet je šel k vragu," je bila še ena izmed izjav igralca, znanega tudi po vlogi v filmu Planet opic: revolucija. Foto: EPA
Gary Oldman in Alexandra Edenborough
Gary Oldman je že vrsto let srečno poročen s pevko Alexandro Edenborough. Foto: EPA

Britanski igralec je izjavil, da so bile zloglasne besede stanovskega kolega Mela Gibsona proti Judom stvari, ki "so jih vsi govorili". V intervjuju za revijo Playboy se je obregnil ob hinavščino v svetovni meki zabave. 56-letni Oldman je rekel, da bi javnost morala znati sprejeti šalo: "Napil se je in izrekel nekaj stvari ... Ampak vsi jih ... Vsi smo j**** hinavci. Kot da policista, ki sta ga aretirala, nista nikoli izrekla kakšne besede proti Judom."

Pojasnil je, da je največja Gibsonova težava v tem, da živi v mestu, ki ga vodijo Judje. "Ugriznil je v roko, ki ga je hranila - in ni ji ga treba več hraniti, ker ima dovolj. Je kot izobčenec, gobavec, veste? Prepričan sem, da je kakšen Jud v svoji pisarni dejal: 'Ti j**** Nemci.' Vsi skušamo to skriti in se trudimo ostati politično korektni," je še razlagal v intervjuju.

Ta politična korektnost naj bi vplivala tudi na izid letošnjih oskarjev. "Če nisi glasoval za 12 let suženj, si bil rasist," je dejal. Oldman, ki ni nikoli osvojil oskarja, je napadel tudi podelitev zlatih globusov, za katero je dejal, da je dogodek brez pomena, in svetoval igralcem, da ga bojkotirajo.

Besede, ki so šle predaleč
Po zloglasnem intervjuju se je oglasil Oldmanov menedžer Douglas Urbanski in v izjavi zapisal, da igralec ni branil Gibsonovega antisemitizma: "Gary naslavlja hinavščino politične korektnosti. In intervju ilustrira absurd, s tem ko je absurden."