Poroka bo jeseni. Foto: EPA
Poroka bo jeseni. Foto: EPA

Slavni igralec, uspešna odvetnica in njena mati Baria Alamuddin, znana novinarka in urednica časopisa Al Hayat, so junija skupaj počitnikovali v Clooneyjevi vili ob italijanskem jezeru Como. Čeprav je igralec navajen, da se okoli vile redno smukajo radovedneži, je bilo letos zanimanje še toliko večje, ker je s sabo pripeljal lepo zaročenko.

Zaradi nadležnih oboževalcev in paparacev so italijanske oblasti prepovedane zadrževanje na cesti ob vili, čolni pa niso smeli pluti bliže kot 100 metrov stran od "njegove" plaže. Kljub vsem ukrepom pa njihove počitnice niso potekale mirno. V medijih so se namreč začele širiti govorice, da Baria svojo hčer skuša prepričati, naj se ne poroči z zvezdnikom.

Želela naj bi, da se poroči z nekom, ki pripada verski skupnosti druzov, katere del je tudi družina Alamuddin. Britanski Daily Mail je objavil prispevek, v katerem so zapisali, da so od tesnih družinskih prijateljev izvedeli, da je Baria zelo razočarana nad hčerino odločitvijo. "Več kot 500.000 pripadnikov imamo, ali ni nihče dovolj dober zanjo?" naj bi govorila mati.

"Amalina mati ne pripada skupnosti druzov. Odkar sva z Amal par, ni obiskala Bejruta, in nič nima proti poroki," je odgovoril Clooney, ki meni, da bi morali mediji za lažne informacije, še posebej, če zadevajo zasebno življenje, odgovarjati na sodišču. Dejal pa je tudi, da je zelo neodgovorno od medijev, da podpihujejo verske razlike tam, kjer jih ni.

Druzi so bližnjevzhodna verska skupnost, katere člani (bilo naj bi jih približno 700.000) živijo predvsem v Libanonu, Izraelu, Siriji in Jordaniji, izseljenske skupnosti pa tudi v ZDA, Kanadi, Latinski Ameriki, Avstraliji in Evropi. Njihova vera izvira iz islama, vendar vključuje tudi elemente drugih ver. Včasih je veljala stroga prepoved poroke s pripadniki drugih verstev, prav tako tudi medse niso sprejemali spreobrnjencev, vendar pa naj bi bila danes ta pravila bolj odprta. Nekateri mediji so tako poročali tudi, da bo 53-letni zvezdnik pred poroko prestopil v skupnost druzov, česar za zdaj še ni komentiral.