Clooneyja je kokeršpanjel Einstein leta 2013 spremljal tudi na snemanju v Nemčiji. Foto: EPA
Clooneyja je kokeršpanjel Einstein leta 2013 spremljal tudi na snemanju v Nemčiji. Foto: EPA

George in njegova žena Amal sta se med decembrskimi prazniki mudila v zavetišču za živali v Cincinnatiju in takoj jima je padel v oči terier, ki se je skotil z različni okvarami in poškodbami, zaradi česar težko hodi. "Ko smo z njim obiskali različne dogodke za posvojitev, so ljudje strmeli vanj, ljudje pa kazali s prstom. Več ljudi je poklicalo, da razmišlja o posvojitvi, a ko so ga videli v živo, so si premislili," so sporočili iz zavetišča.

A Clooneyja, ki je znan ljubitelj živali, Natov videz ni odvrnil od dobrega dela. Ko je videl fotografijo in videoposnetek na spletni strani zatočišča LuvFurMutts, je naročil pomočnici Angel, da stopi z njimi v stik. Nato sta z Amal, priznano odvetnico za človekove pravice, osebno prišla v zavetišče in odpeljala Nata v novi dom - ne k sebi, ampak ga je George odpeljal k svojim staršem Nini in Nicku v Kentucky in jima kosmatinca poklonil za božično darilo.

Starši so bili namreč deset let lastniki terierja, ampak jima je nedavno poginil. Ko je Nina Clooney videla, kaj jima je podaril sin, je menda planila v jok od sreče. "Takoj sta ga sprejela takšnega, kot je," so še dejali v zavetišču.

Ima dva posvojena psa
Slavna zakonca sta zavetišču nakazala tudi zajetno donacijo, ki je več kot pokrila vse stroške, ki so jih imeli zaradi operacij in zdravniških pregledov, na katere so vozili Nata. To sicer ni bil Georgeev prvi obisk zavetišča. Lani oktobra sta z Amal obiskala tovrstno ustanovo v bližini Los Angelesa in posvojila baseta Millie, ki je pred bližnjo restavracijo čakala na morebitne ostanke hrane.

Leta 2010 pa je slavni igralec in režiser posvojil Einsteina, kokeršpanjela z zdravstvenimi težavami, ki je pred tem životaril v zavetišču.

Videoposnetek psička Nata, ki je prepričal Georgea in Amal.