VanCampova zase pravi, da je še vedno le 'dekle iz soseščine'. Foto: Reuters
VanCampova zase pravi, da je še vedno le 'dekle iz soseščine'. Foto: Reuters
Emily VanCamp
Televizijske gledalce je v njenih začetkih osvajala s preprostostjo, ki jo je izžarevala. Foto: EPA
Emily VanCamp
Velika prelomnica ji je uspela z vlogo v seriji Revenge. Foto: EPA
Emily VanCamp
Svojo igralsko pot je začela že kot najstnica. Foto: EPA

Televizijski gledalci so Kanadčanko vzljubili v drami Everwood, kjer se je vživela v lik plahe Amy Abbott - ljubezenskega ideala Ephrama Browna (ki ga je upodobil Gregory Smith). Veliko vrnitev po koncu snemanja serije je Kanadčanka doživela z vlogo v seriji Bratje in sestre. In po nizu manjših vlog v drugih serijah je lani v roke dobila scenarij za trenutno drugo najbolj popularno serijo na televiziji (po navedbah TV Guida) Revenge (Maščevanje).
V uspešnici TV-mreže ABC se je VanCampova prelevila v Emily Torne. V njej so "sladko" VanCampovo oboževalci lahko spoznali v drugi vlogi, kot so jo bili vajeni gledati v preteklosti - kot mlado damo z močnimi motivi, da se maščuje vsem, ki so ji škodovali v življenju. Hkrati pa je bila to prelomnica za 26-letnico. Dokazala je, da se je zmožna vživeti v celo paleto različnih vlog in kompleksnih značajev.

Serija o maščevanju prelomna za igralko
Revenge je daleč od tradicije igrivih ameriških 'žajfnic', kakršni sta bili Dallas in Dinastija, kjer so bili bogati in njihov življenjski slog predstavljeni kot nekaj, k čemur je treba težiti, ne pa jih uničiti. "Serija razkriva temno plat bogastva in materializma. To so ljudje, ki so moralno pokvarjeni. Gre za sesutje vladajočega razreda," je o seriji pred časom dejal TV-kolumnist Jace Lacob. Drugi gredo še dlje in vidijo Thornovo kot simbol frustracij in nezadovoljstva navadnih Američanov, češ da je v vsakem izmed njih malo Emily.

Že v mladosti nadpovprečna
Svojo igralsko pot je VanCampova začela kot 13-letnica v Nickeldoeonovi seriji Are You Afraid of the Dark?. Svojo družino in tri sestre je zapustila v zelo zgodnjih letih. Pot iz rodnega mesta jo je vodila v Quebec, saj je tam želela nadaljevati svojo baletno kariero. Živela je pri nadomestni družini in pri 11 letih veljala za nadpovprečno učenko. Po vlogi v Hrestaču se ni nikoli vrnila v majhno rodno mestece, ki je štelo 9.500 prebivalcev. A do baleta ni čutila takšne strasti, kot jo je pozneje začutila pri igri.

Zvezdnica serije Revenge danes zase pravi, da je le običajno dekle iz soseščine še naprej. Predvsem pa velja za igralko, ki prostor napolni s svojim nasmehom. "Najboljša terapija za dobro voljo je, da se obkrožiš z ljudmi, ki te spravljajo v smeh. Moje sestre - predvsem moja starejša sestra Katie - in moji bližnji prijatelji ter fant vse naredijo smešno. V mojem idealnem dnevu bi se družila z ljudmi, ki jih ljubim. Skupaj bi plavali, se smejali in pekli na žaru," je dejala za oktobrsko izdajo revije Self.

Nova tarča paparacev
Po uspehu serije je pritegnila še večjo medijsko pozornost. Številni menijo, da je leto 2012 najboljše do zdaj. Pojavlja se na naslovnicah revij in zadnje čase zaposluje tudi paparace, a predvsem na račun njene ljubezenske zveze s soigralcem Joshem Bowmanom. Dve leti mlajši soigralec in trenutni ljubezenski interes se je nekaj časa sestajal s pokojno Amy Winehouse. Sicer pa to ni prva ljubezen, ki jo je VanCampova preselila iz fikcijskega v resnično življenje - med snemanjem serije Bratje in sestre se je romantično zapletla v zvezo z njenim takratnim soigralcem Davom Annablom.

"Malo bolj moram paziti, kako se vedem, ko grem v trgovino, zdaj ko nikoli ne veš, kje te čaka kakšen paparac v grmovju," je dejala v krajšem pogovoru za E!, preden se je sinoči na podelitvi emmyjev pojavila v vlogi podeljevalke.