Gwyneth Patrow si je zaželela, da bi njena otroka odraščala v pogostejših stikih z njeno družino, zato so se preselili v Los Angelesu. Foto: EPA
Gwyneth Patrow si je zaželela, da bi njena otroka odraščala v pogostejših stikih z njeno družino, zato so se preselili v Los Angelesu. Foto: EPA

Po poročanju britanskega tračarskega Daily Stara so si v soseski Belsize Park, kjer sta igralka in glasbenik pred leti kupila svoje londonsko domovanje, globoko oddahnili, saj so nenehna gradbena dela na posesti motila mir drugih stanovalcev.

Neki stanovalec je tako tabloidu razkril, da sta zvezdnika vse od vselitve pred okoli 10 leti posekala vsa drevesa, "da lahko svoje vpadljive avtomobile parkirata na dovozu pred hišo", za graščino sta dala postaviti ogromen bazen, vmes pa naročila še cel kup drugih prenovitvenih del, tako da so se po ulici neprestano vozili razni gradbinci, obrtniki in drugi mojstri. Zaradi hrupa, prometa in "nesprejemljivih" arhitekturnih in krajinskoarhitekturnih posegov so se sosedje na slavni par večkrat obrnili s pritožbami.

Zvezdnika sta se zato odločila, da posestvo raje prodata in kupita "nekaj manjšega", saj v Londonu preživita zelo malo časa, poleg tega pa ju je motilo "splošno vzdušje v ulici", je drugemu britanskemu tabloidu, Daily Mailu, zaupal neki njun dobri prijatelj. Par z otrokoma, devetletno Apple in sedemletnim Mosesom, sicer trenutno živi v Los Angelesu - poleti sta se odločila, da želita biti bliže Gwynethini družini.

Kot omenjeno, sta posestvo kupila pred okoli 10 leti od igralke Kate Winslet za dva milijona funtov in pol, od takrat pa je nepremičnina pridobila kar precej vrednosti. Posestvo ima poleg hiše s sedmimi spalnicami, pripadajočimi kopalnicami in drugo "obvezno" opremo tudi velik park in telovadnico.