Gwyneth ni mogla skriti navdušenja nad Obamo. Foto: Reuters
Gwyneth ni mogla skriti navdušenja nad Obamo. Foto: Reuters
Barack Obama
Obama skuša zbrati čim več sredstev zase in za stranko. Foto: Reuters

Predsednik ZDA se te dni mudi na zahodni obali, kjer se udeležuje treh srečanj, na katerih bo zbiral sredstva za demokrate. Prvi v nizu ga je vodil v sosesko Brentwood v mestu angelov, v kateri živi veliko hollywoodskih zvezdnikov.

Sprejel je povabilo, da obišče dom igralke, pevke in avtorice knjig o hrani, plavolase Gwyneth Paltrow, ki je na dogodek povabila več sto ljudi. Vsi povabljenci so morali odpreti svoj mošnjiček za Obamo in njegovo stranko. Najnižja cena vstopnice je bila 1.000 dolarjev, če so ostali tudi na večerji, pa so jih olajšali še za 15.000 dolarjev. Med znanimi gosti sta bila tudi igralca Julia Roberts in Bradley Whitford.

"Potrebuje kar največjo moč"
"Tako ste čedni, da ne morem niti govoriti pravilno,"
je izjavila Gwyneth v pozdravnem govoru, ko je z ramo ob rami stala ob Obami. Dodala je, da je globoko počaščena, da je v njeno vilo, v kateri po ločitvi od Chrisa Martina živi z otrokoma Apple in Mosesom, prišel sam predsednik. Z besedami "zavesten razhod" se je dotaknila tudi nedavnega razhoda s pevcem britanske skupine Coldplay, v govoru, polnem "khmov in "emov" pa Obami kar ni mogla dovolj polaskati. Dejala je, da je ena njegovih največjih oboževalcev in da je "neverjeten vzor".

"Sem ena vaših največjih oboževalk, če že ne največja, in to vse od začetka vaše prve predsedniške kampanje," je dejala zvezdnica in dodala, da je prepričana, da se bosta oba njegova predsedniška mandata zapisala v zgodovino. Vse zbrane je tudi pozvala, naj se udeležijo septembrskih volitev za senat in seveda oddajo glas demokratom. "Čudovito bi bilo, da bi temu moškemu zaupali vso moč in oblast, ki ju potrebuje, da opravi stvari, ki se mu zdijo nujne," je dahnila.

Vedno očarljivi Obama se je na njen govor odzval s humorjem, saj je izjavil, da bo "Gwyneth vzel s seboj tudi na naslednji dogodek", njej in njenima otrokoma pa se je tudi zahvalil, "ker so pustili, da jim za en dan hišo obrnejo na glavo".