Kadar je z otrokoma, se jima posveti 100-odstotno, kadar pa je v službi, se osredotoči na delo. Foto: EPA
Kadar je z otrokoma, se jima posveti 100-odstotno, kadar pa je v službi, se osredotoči na delo. Foto: EPA

Aprila so 41-letno igralko pri reviji Star razglasili za najbolj osovraženo hollywoodsko zvezdnico. Pri tem pa si je negativne kritike javnosti prislužila predvsem na račun svoje obsedenosti z zdravo prehrano in zdravim načinom življenja. Javnost je razburila predvsem z nepremišljenimi izjavami, kot je: "Raje bi umrla, kot pa svojemu otroku pustila jesti instantno juho."

Vendar pa zvezdnica pravi, da se na kritike požvižga: "Starejša ko sem, bolj se zavedam, da ni pomembno, kaj si o tebi mislijo ljudje, ki te ne poznajo. Ni pomembno. S tem samo trošijo energijo." "Če ti partner ali prijatelji rečejo, da si jih prizadel s svojimi dejanji ali pa da bi lahko nekaj naredil bolje, potem jim prisluhneš," je še povedala za revijo Red.

Z Gwyneth se strinja tudi njena mama, ki pravi, da igralki ne pride nič do živega. "Verjetno jo je na začetku motilo, vendar zdaj je ne več." Svojo hčerko občuduje zaradi vsega, kar je dosegla, in kot pravi, nekatere ljudi očitno to zelo moti in zaradi tega kritizirajo igralko.

Paltrowe so se sicer najbolj dotaknile kritike drugih mater, ki so govorile, da je igralka slaba mama, saj otrokom ne posveti dovolj časa. S pevcem skupine Coldplay Chrisom Martinom imata dva otroka, 9-letno hčerko Apple in 7-letnega sina Mosesa, za katera igralka pravi, da sta njena prioriteta.

Priznava, da ima zelo natrpan urnik, vendar sama meni, da ima za družino dovolj časa. Odkar je postala mati, pa je tudi načrtno zbirala filmske vloge, ki bi ji omogočale, da ostane v Los Angelesu. "Menim, da bi si vsaka ženska sama morala razporediti čas med družino in delom, tako kot sama meni, da je najbolje. Nihče drug ji ne more urejati urnika. Nihče drug ji ne more zapovedati, koliko ur na teden bi morala posvetiti temu in koliko drugemu. J**** to, kar rečejo in mislijo drugi," se je razburila igralka.