James se je pridružil četi znanih osebnosti, ki so se odločili javno podpreti Clintonovo v boju za stolček v Beli hiši. Foto: Reuters
James se je pridružil četi znanih osebnosti, ki so se odločili javno podpreti Clintonovo v boju za stolček v Beli hiši. Foto: Reuters

V bitki za Belo hišo na novembrskih volitvah je tako javno podprl demokratsko kandidatko. Njegova poteza pa naj bi Clintonovi prinesla odločilno podporo pri volivcih v eni od ključnih zveznih držav v boju za predsedniški stolček ZDA, Ohiu.

"Verjamem v to, kar je predsednik Obama naredil za našo državo, in podpiram zavezo Clintonove, da bo nadaljevala njegovo zapuščino," je še zapisal 31-letni košarkarski superzvezdnik v prispevku, objavljenem na spletni strani Business Insiderja.

"Politiki in stališča, ki nas razdvajajo, po mojem mnenju niso rešitev," je poudaril košarkar, ki se je leta 2014 po štirih letih pri Miami Heat vrnil h Cleveland Cavaliersom in junija z njimi osvojil šampionski prstan.

Ob tem je spomnil na lastno otroštvo sina matere samohranilke: "Le ena oseba v resnici razume vsakodnevne bitke v Akronu rojenega siromašnega otroka. In ko pomislim, kakšno vladno politiko in ideje potrebujejo otroci v moji fundaciji, je izbira jasna. To je Hillary Clinton."

Trikratni prvak lige NBA in štirikratni najkoristnejši igralec (MVP) prvenstva je v zadnjem času začel jasneje izražati svoje mnenje o socialnih zadevah in rasnih napetostih v ZDA.