Helen Mirren bo po dolgem času nastopila v akcijskem filmu. Foto: EPA
Helen Mirren bo po dolgem času nastopila v akcijskem filmu. Foto: EPA

70-letna igralka se bo v filmu Hitri in drzni 8 pridružila kolegici Charlize Theron, ki bo v omenjenem filmu nastopila v vlogi malopridnice.

Novico je razkrila Helen sama, v pogovoru za revijo Elle je povedala, da je vlogo sprejela, ker se ji zdi zabavna. Kakšna vloga bo pripadla Mirrenovi, za zdaj ni znano.

Na vprašanje, ali je oboževalka avtomobilov, je odgovorila, da je od nekdaj rada vozila in da si tudi v filmu želi sesti za volan. Več ni razkrila: "Bomo videli, kako se bo stvar razvila."

Vloga v filmu Hitri in drzni 8 bo prva akcijska vloga Mirrenove po filmu Upokojeni, oboroženi, nevarni 2 iz leta 2013, v katerem je zaigrala ob Bruceu Willisu.

Franšiza v novih vodah
Poleg nje in Theronove bodo v osmemu delu akcijske franšize Hitri in drzni nastopili še Vin Diesel, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson in Jason Statham. Film bo režiral F. Gary Gray.

Film bo v kinematografih od 14. aprila 2017 in je prvi del nove trilogije, ki bo franšizo popeljala v nove vode po nesrečni smrti glavnega igralca Paula Walkerja.