Med obiskom Indije je Hollanda skrbelo za njeno zdravje. Foto: Reuters
Med obiskom Indije je Hollanda skrbelo za njeno zdravje. Foto: Reuters
Revija Closer
Kakšna bo prihodnost romance Hollande-Gayet, še ni znano. Foto: Reuters

Novinarka časopisa Paris Match, ki je bila od leta 2007 v zvezi s francoskim predsednikom, prej pa je bil ta več kot 30 let partner znane političarke Segolene Royal, je naredila pravo dramo, ko je revija Closer objavila, da se Hollande dobiva z igralko Julie Gayet. Zaradi hude depresije so jo odpeljali v bolnišnico, kjer je ostala ves teden, potem pa je odšla v uradno rezidenco predsednika, kjer naj bi menda precej razgrajala in razbila kar nekaj umetnin.

"V politiki se izdaja obrestuje"
Hollande je nato le sporočil, da sta se z 48-letno Trierweilerjevo razšla, ona pa je nato odpotovala na dobrodelni obisk Indije, med katerim je prvič spregovorila o svojem videnju afere. "Zdaj, ko sem tukaj v Indiji, se mi zdi, kot da sem znova svobodna. Končno sem daleč stran od političnega sveta in izdaj," je dejala v pogovoru za revijo Parisien Magazine in vidno pretresena dodala, da je Hollande z njunim razhodom opravil z 18 besedami. "Skoraj eno za vsak mesec, kar sva bila od njegove zmage na predsedniških volitvah skupaj," je dodala.

"Govorice sem slišala, a govorice nastajajo o vseh. Slišala sem jih tudi o sebi, ves čas. Temu nisem posvečala pozornosti. Zdaj nisem več v krizi, saj to ni moj prvi razhod, je pa bolj silovit, saj je bil deležen takšne medijske pozornosti," je dejala nekdanja prva dama, ob tem pa politiko označila kot "svet, kjer se izdaja obrestuje", kar pa niso njene vrednote. "Ničesar ne obžalujem," je dodala.

Ne želi se gibati med družabno smetano
Morda pa bo znala veliko zanimanje javnosti za ljubezenski trojček vsaj donosno izkoristiti, saj je namignila, da bi lahko o svojem življenju v Elizejski palači napisala knjigo. Dejala je še, da ji je nekdanji partner poslal že več SMS-sporočil, odkar je v Indiji. "Skrbi ga zaradi organizacije potovanja in mojega zdravja." Med dvodnevnim obiskom, ki ga je organizirala neka francoska dobrodelna organizacija, je nekdanja prva dama obiskala najrevnejša barakarska nasilja v Mumbaju ter podhranjene otroke.

Sveže samska novinarka se želi po pravem medijskem vrtincu zdaj "čim prej vrniti v normalno življenje, saj ne želi biti več del zvezdniške elite", še naprej pa bo pisala o umetnosti za Paris Match, saj je kariero politične novinarke pustila za seboj. "Možnost, da bi morala poročati tudi o Hollandu, bi se mi zdela pretežka in preveč komplicirana," je dodala.

Skrivala sta se dve leti
Spomnimo, revija Closer je prva objavila fotografije stanovanja v bližini Elizejske palače, v katerem sta se dobivala francoski predsednik in znana igralka Julie Gayet. Hollande je do stavbe prišel na skuterju, naslednje jutro pa je zaljubljencema zvesti varnostnik prinesel rogljičke. Pozneje se je razvedelo, da je imel par burno romanco že dve leti, razmerje sta začela že med njegovo predsedniško kampanjo. Gayetova se je zaradi objave zgodbe odločila za tožbo, Hollande pa je poročanje ocenil le kot "hudo kršenje zasebnosti".