Prejšnji teden so namreč v enem od tamkajšnjih klubov opazili britansko igralko Keiro Knightley, v lepotah starega mesta pa je užival tudi avstralski igralec, zvezdnik Avatarja Sam Worthington.

Knightleyejeva je bivala v luksuznem hotelu Amfora Grand Beach Resort, družbo pa ji je delal soprog James Righton, pevec britanske indie rock skupine Klaxons, ki so se na svoji evropski turneji ustavili tudi na Hvaru.

No, zdaj sta na otok pripluli tudi Ellen De Generes in njena soproga, nekdanja zvezdnica serije Razstresena Ally, Portia de Rossi. 56-letna voditeljica in 41-letna igralka sta se poročili leta 2008.

Pozitivni učinek na turizem
Hvar tako naglo postaja destinacija za slavne in bogate, saj so v lepotah otoka (in njegovemu nočnemu življenju) v zadnjih letih uživali že princ Harry, Gwyneth Paltrow, Tom Cruise, Roman Abramovich, Bernie Ecclestone, Vladimir Klitschko s svojim dekletom, igralko Hayden Panettiere, Eva Longoria ter Beyoncé in Jay-Z.
Še posebej pozitiven učinek na hvarski turizem je imel obisk takrat še noseče Beyonce, ki v videu, ki je kasneje zaokrožil po spletu, razlaga, kako je tu raj na Zemlji. Prav zaradi tega se je hvarski župan Pjerino Bebić takrat odločil, da njena hčerka, Blue Ivy, postane častna meščanka Hvara.

Mimogrede, Hvar ima posebno spletno stran, na kateri vestno in ponosno beleži vsak zvezdniški obisk.