46-letnika ne gane, da je bil njihov film nominiran zgolj za oskarja za najizvirnejši scenarij, ne pa tudi za najboljši film. Foto: Reuters
46-letnika ne gane, da je bil njihov film nominiran zgolj za oskarja za najizvirnejši scenarij, ne pa tudi za najboljši film. Foto: Reuters

Polemika okoli oskarjev se ne umirja, zdaj je svoj lonček pristavil še Ice Cube, sicer producent filmske uspešnice Straight Outta Compton - Zgodba o N.W.A. Film o začetkih in uspehu skupine N.W.A., katere član je tudi Ice Cube, namreč ni bil nominiran v kategoriji najboljši film, a si bi to po mnenju številnih zaslužil.

Vendar Ice Cuba to ni pretirano ganilo, prav tako pa podelitve oskarjev, ker so že drugo leto zapored v pomembnejših kategorijah nominirani zgolj svetlopolti, ne namerava bojkotirati. "Ne morem bojkotirati prireditve, na kateri tako ali tako nikoli nisem bil."

Prav tako se mu zdi boj za nagrade nesmiseln: "Tako ali tako filme snemamo za oboževalce, in ne za filmske nagrade. Če dobiš nagrado in te potrepljajo po rami, je lepo, ampak ne najpomembneje. Zadovoljen sem, da so film pohvalili tako oboževalci kot tudi tisti, ki si nikoli niso mislili, da bi jih takšen film sploh lahko navdušil. Mislim, da smo starejšo generacijo podučili, zakaj smo ustvarjali takšno glasbo, mlajši so dobili lekcijo iz zgodovine, mi pa smo dobili toliko pohval. Kako bi bil potem lahko sploh jezen na neko akademijo, ki ni rekla, da je film številka ena? To je tako, kot da bi jokal, ker na torti ni dovolj preliva, to je prav smešno."