Hadžihafizbegović je v filmu Čefurji Raus! igral očeta lika, ki ga je igral Benjamin Krnetić. Foto: Kolosej
Hadžihafizbegović je v filmu Čefurji Raus! igral očeta lika, ki ga je igral Benjamin Krnetić. Foto: Kolosej

Kot poroča Dnevnik.hr, je najprej neki nepazljivi voznik podrl svetlobne znake, ki so na tem odseku A3 opozarjali na dela na cesti, in pobegnil. Na ta del je nato naletel neki drug avtomobil, ki mu je v tistem trenutku počila guma. V njem so bili moški in dve ženski, ki so vsi izstopili iz vozila in se lotili menjavanja gume.

V tistem trenutku pa je vanje priletel avtomobil, ki ga je vozil 53-letni Hadžihazisbegović. Ob naletu je bila ena izmed žensk huje poškodovana in je pozneje v bolnišnici v Novi Gradiški umrla.

V bolnišnico so prepeljali tudi Hadžihazisbegovića, ki pa je le lažje ranjen.

Znan obraz balkanskega filma
V Tuzli rojeni Emir Hadžihafizbegović je eden najbolj prepoznavnih igralcev z območja nekdanje Jugoslavije, čigar kariera pa je zacvetela šele v zadnjih desetih letih.

Med drugim je zaigral v filmih, kot so Armin, Sneg, Črnci, Stanje šoka, Karavla, Grbavica, Metastaze in Oče na službenem potovanju. Pri nas smo ga gledali tudi v Vojnovićevi uspešnici Čefurji raus!, v katerem je igral očeta glavnega junaka. Za svojo vlogo je bil lani na festivalu vzhodnoevropskega filma v Cottbusu nagrajen za najboljšo moško vlogo.
Hadžihafizbegović je bil svojčas tudi minister za kulturo in šport v sarajevskem kantonu, na Akademiji dramskih umetnosti v Tuzli pa dela kot profesor.