Mikaela Shiffrin na podelitvi nagrad po izboru otrok julija letos. Foto: AP
Mikaela Shiffrin na podelitvi nagrad po izboru otrok julija letos. Foto: AP
Shiffrinova je na olimpijskih igrah v Pjongčangu letos osvojila dve medalji – zlata je bila v veleslalomu in srebrna v kombinaciji. Foto: AP
Američanka postaje čedalje večja zvezdnica. Foto: AP

23-letna Američanka, ki bo letos lovila svoj četrti slalomski globus in tretji veliki kristalni globus, je, kot poroča CNN v svojem portretu Shiffrinove, "moderen obraz ženskega smučanja".

Poletni premor je mlada smučarka izkoristila za romantični karibski oddih s svojim fantom, francoskim veleslalomistom Mathieujem Faivrom, obiskala je finale teniškega turnirja Roland Garos, na novo sezono se je pripravljala v Čilu, se pa je tudi uvrstila na lestvico revije Maxim 100 najbolj vročih žensk na svetu.

A namesto da bi si za posebno izdajo nadela bikini, kot je to storila njena reprezentančna kolegica Lindsey Vonn, se je Shiffrinova odločila, da raje pozira v beli smučarski bundi s svojima olimpijskima medaljama okoli vratu.

Zavestna odločitev
Kot pravi sama, je šlo za zavestno odločitev, o kateri je nekaj časa premišljevala. "Sprva se mi je zdelo, da morda ne bi smela privoliti, saj ni nujno prava podoba," je povedala. "A do revije in načina, kako so se lotili tega, čutim veliko spoštovanje, ker so me popolnoma razumeli. In da so pristali na to, da v svoji izdaji "Vročih 100" objavijo tako fotografijo, je neverjetno."

Shiffrinovo so uvrstili v sekcijo seznama, posvečeno vplivnim ženskam, smučarki pa so družbo med drugim delale Meghan Markle, Ivanka in Melania Trump, Kim Kardashian, Amal Clooney in teniška igralka Caroline Wozniacki.

"Mislim, da so najbolj seksi ljudje odločni, zvesti, ponižni, pošteni in sočutni," se bere Mikaelin citat pod njeno fotografijo.

"S tem sem hotela povedati, da sem tu in da sem lahko vroča ali seksi ali kakor koli bi me že radi označili, samo ne me objektivizirati, ker stojim pred vami v bikiniju sem tudi precej izjemna glede na svoje športne uspehe," je povedala za CNN. "Hotela sem tudi, da vse deklice, ki odraščajo in bi stalno rade bile nekaj več, da vedo ne, dovolj je, da ste take, kot ste."

Postaja samozavestnejša
Shiffrinova pri 23 ni več čudežni otrok smučanja, ki ga trenira njena mama, ampak je postala neodvisna ženska in zvezdnica svetovnega kalibra. Hkrati s tem postaja tudi samozavestnejša glede lastne podobe in prepričanj. Njena vse večja slava, ki jo podžiga tudi aktivna prisotnost na družbenih omrežjih, pa ji daje glas.

"Danes se predstave o tem, kaj je seksi, malce spreminjajo. Za to je sicer potrebno veliko truda, veliko modelov močnejše postave in več športnic na rdečih preprogah, da ljudje vidijo, da ne obstaja samo en telesni tip ali tip postave, tip obraza, ki je seksi," pravi Američanka.

"Še vedno si sicer misliš nocoj hočem izgledati res lepo, zato se bom naličila, si uredila lase ... A najpomembnejša stvar je, da ostaneš zvest lastni ideji, kaj je zate lepo."