Jack in Karen se potegujeta za skrbništvo nad njunima otrokoma. Foto: EPA
Jack in Karen se potegujeta za skrbništvo nad njunima otrokoma. Foto: EPA

Britanska manekenka in glasbenica je pred dnevi zaprosila za prepoved približevanja, saj naj bi jo ameriški rockzvezdnik nadlegoval in ustrahoval, ter zahtevala psihološko oceno svojega nekdanjega partnerja. 34-letna Karen naj bi se bala za varnost sebe in njunih otrok, sedemletne hčerke Scarlett in šestletnega sina Henryja Leeja.

Odvetnik 38-letnega glasbenika je obtožbe zavrnil s protiobtožbo in razložil, da njegova stranka ne želi biti predstavljena kot nekaj, kar ni. Poleg tega je White dodal, da je vse skupaj navadna laž, saj mu je Karen le dan po obtožbi otroka pripeljala v varstvo. "Kdor se zares boji nekoga, tej osebi ne bi pripeljal svojih otrok v varstvo za 10 dni."

Jack je na sodišču kot dokaz razkril tudi vsebino elektronskega sporočila, ki mu ga je Karen poslala 19. maja 2013, in citiral izjavo svojega kolega. V elektronskem sporočilu ga manekenka opiše kot čudovitega očeta, Dean Fertita pa je povedal, da je Karen priznala, da je še vedno zaljubljena v Whita in bi se takoj preselila nazaj, če bi jo povabil.

Zvezdnika sta bila poročena med letoma 2005 in 2011. Ločila sta se sporazumno in se strinjala, da v medijih ne bosta razpravljala o tem. Zdaj pa naj bi se sprla, saj je Karen otroka peljala na morje, kjer naj bi ostali dlje, kot sta se z Jackom dogovorila.