Jennifer pri 46 letih ohranja zavidljivo postavo. Takole oblečena je pred dnevi nastopila v Radio City Music Hallu v New Yorku. Foto: Reuters
Jennifer pri 46 letih ohranja zavidljivo postavo. Takole oblečena je pred dnevi nastopila v Radio City Music Hallu v New Yorku. Foto: Reuters

Gre za neprofitno organizacijo, ki tesno sodeluje z Združenimi narodi in njihovimi uradi in agencijami po vsem svetu, njen cilj pa je širjenje podpore in približevanja dela te svetovne organizacije ljudem.

"Glavna naloga Jennifer Lopez bo predstavljanje glavnih izzivov, s katerimi se po vsem svetu spoprijemajo dekleta in ženske. S tem bo tudi podpirala iniciativo 'Vsaka ženska, vsak otrok', ki jo je predstavil generalni sekretar Združenih narodov Ban Ki Mun," so sporočili iz fundacije.

To sicer ne bo prva takšna zadolžitev za zvezdnico, ki je na zvezdniški sceni že zelo dolgo, pogosto pa se v medijih znajde tudi zaradi muhastega obnašanja in razvajenosti. Leta 2009 je s sestro Lyndo ustanovila neprofitno organizacijo Lopez Family Foundation, ki se ukvarja z dostopom revnih žensk in otrok do zdravstvenega sistema.

"Te stvari so me začele zanimati, ko sta se leta 2008 rodila moja dvojčka Max in Emme. Čeprav je bil na tem področju narejen določen napredek, je treba še veliko storiti, da bomo dosegli enakost spolov in splošen dostop do zdravstvene oskrbe. Vesela sem, da sem se pridružila Fundaciji Združenih narodov in komaj čakam, da bom zastavila svoj glas za varnost, zdravje, izobrazbo in moč deklet in žensk po vsem svetu," je 46-letna zvezdnica, ki se je rodila portoriškima staršema v New Yorku, dejala v prvi izjavi za javnost.

Že danes bo na sedežu organizacije tudi nagovorila zbrane.