Igralca avstralske oblasti ne pustijo pri miru. Foto: EPA
Igralca avstralske oblasti ne pustijo pri miru. Foto: EPA

Če je igralec mislil, da jo bo odnesel brez posledic zaradi tihotapljenja psov, se je motil. Avstralske oblasti so v ponedeljek sporočile, da mu grozi, če bo zadeva končala na sodišču in če bo sodnik odločil, da je zvezdnik Piratov s Karibov kriv, do deset let zapora. V najboljšem primeru pa bo moral plačati le 265.000 ameriških dolarjev.

51-letni Depp se je v težavah znašel na začetku meseca, ko je v Avstralijo priletel z zasebnim letalom skupaj s svojo ženo Amber in yorkshirskima terierjema Pistolom in Boojem.

Po pisanju Sydney Morning Heralda igralec in njegova ekipa niso upoštevali strogih avstralskih zakonov o biovarnosti in uvozu živali, po katerih morajo psi ob prihodu preživeti najmanj deset dni v karanteni. Oblasti so Deppu stopile na prst šele po tem, ko so se fotografije psov znašle na družbenih omrežjih - fotografijo igralca z njegovima psičkoma je na Facebooku objavil lokalni pasji salon Happy Dogz s pripisom: "V čast nam je poskrbeti za yorkshirska terierja Johnnyja Deppa in Amber Heard."

In medtem ko so Avstralci kazali navdušenje zaradi obiska zvezdnika, oblasti slavnemu igralcu niso oprostile "zločina", čeprav je zvezdnik: "Če začnemo popuščati pri filmskih zvezdnikih, pa čeprav so bili dvakrat izglasovani za najbolj seksi moškega na svetu, zakaj potem kar ne začnemo kršiti zakona pri vseh?"

Nepopustljivi avstralski minister za kmetijstvo Barnaby Joyce je igralcu zagrozil, naj psa odpelje iz Avstralije v 50 urah, sicer ju bodo usmrtili: "Odločil se je v našo državo pripeljati dva psa, ne da bi pri tem dejansko pridobil ustrezno dokumentacijo in zahtevana dovoljenja. V bistvu, kot kaže, ju je kar pretihotapil."

Na grožnje z usmrtitvijo so se odzvale avstralske skupine za zaščito živali, ki so napisale peticijo za rešitev Booja in Pistola. Psa sta rešena, kaj se bo zgodilo z igralcem, pa bo znano kmalu.