Timberlake je sinoči takoj po nastopu odšel iz dvorane v spremstvu varnostnikov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Timberlake je sinoči takoj po nastopu odšel iz dvorane v spremstvu varnostnikov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Pevec bo nastopil po nastopih vseh tekmovalcev na 61. izboru Evrovizije. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

e več: zadnji dve leti sem spremljal izbor," je na generalki razkril Justin Timberlake, ki bo nastopil v šovprogramu 61. izbora za pesem Evrovizije v Stockholmu.

Timberlake bo nastopil z eno izmed svojih večjih uspešnic samostojne kariere Rock Your Body in s svojo najnovejšo uspešnico Can’t Stop The Feeling, ki je že v prvem tednu osvojila najvišje vrhove glasbenih lestvic.

Prav njegov zadnji singel je osrednji razlog, da se je ustavil tudi v Stockholmu. A še pred tem je obiskal podelitev nagrad BAFTA in britanske radijske postaje. Turnejo je nadaljeval v Berlinu in na filmskem festivalu v Cannesu.

To je prvič v zgodovini evrovizijskega tekmovanja, da svetovni zvezdnik ameriškega rodu deli oder s tekmovalci Evrovizije. Timberlake je v pogovoru z voditeljem večera Månsom Zelmerlöwom poudaril, da še posebej spoštuje vse tekmovalce, ki stopijo na evrovizijski oder.

Sven Stojanović, producent Evrovizije, je o Timberlakovem nastopu povedal: "Srečni smo in vzhičeni, ker bo Justin s skupino nastopil na našem odru. Veseli smo tudi, da bosta ob Justinu tudi avtorja pesmi, domačina Max Martin in Shellback." In prav okoli švedskih avtorjev in izvajalcev - od Abbe pa vse do Zare Larsson - se bo vrtel nocojšnji šovprogram.

V finalu bo nastopilo 26 držav, med katerimi pa ne bo slovenske predstavnice ManuElle, ki je obstala v drugem predizboru.

Izbor za Pesem Evrovizije 2016 je mogoče spremljati na MMC-jevem portalu, na Facebooku, Twitterju, Instagramu in YouTubu ter na Snapchatu (EmaEvrovizija).

Med 26 držav, ki bodo nastopile zvečer, so se uvrstile Belgija, Češka, Nizozemska, Azerbajdžan, Madžarska, Italija, Izrael, Bolgarija, Švedska, Nemčija, Francija, Poljska, Avstralija, Ciper, Srbija, Litva, Hrvaška, Rusija, Španija, Latvija, Ukrajina, Malta, Gruzija, Avstrija, Velika Britanija in Armenija.