Kanadski premier je DiCapriu predlagal, naj omili svojo retoriko. Foto: Reuters
Kanadski premier je DiCapriu predlagal, naj omili svojo retoriko. Foto: Reuters

Letos se je v mondenem švicarskem letovišču Davos na štiridnevni konferenci Svetovnega ekonomskega foruma zbralo kar 2.500 povabljencev, med njimi je 40 voditeljev držav in vlad, seveda pa ne manjkajo niti slavni. Srečanja so se letos udeležili pevec Will.i.am, voznik formule 1 Sebastian Vettel, igralca Kevin Spacey in Leonardo DiCaprio ter frontman skupine U2 Bono.

Največ pozornosti je požel Leonardo, ki je tudi v Davosu opozarjal na podnebne spremembe. "Korporativni pohlep povzroča podnebne spremembe. Moramo reči: Dovolj je!" je v svojem govoru v Davosu povedal DiCapriu. Njegov govor pa ni naletel na najboljši sprejem pri kanadskem premierju Justinu Trudeauju. Le-ta je igralcu, ki je Kanado že večkrat kritiziral zaradi črpanja nafte in plina, predlagal, naj omili svojo retoriko.

"Izpostavil sem, da ima Kanada novo vlado, ki si bo prizadevala, da bo izboljšala stanje na področju podnebnih sprememb," je povedal premier in dodal, da je igralcu pojasnil, da "njegove izjave zagotovo ne pomagajo ljudjem, ki ne zaslužijo toliko kot on, in zaradi zapiranja delovnih mest v naftni industriji izgubljajo službe, njihove družine pa se borijo za preživetje".

DiCaprio po poročanju Nationalposta zaradi premierjeve izjave ni bil užaljen, ampak mu je odgovoril, da mu bo prvi čestital, če se bo resno lotil okoljskih težav, ki pestijo Kanado.