Mossova je že pozirala gola za fotografski dvojec Pigott-Atlas. Foto: Marcus Pigott in Mert Atlas
Mossova je že pozirala gola za fotografski dvojec Pigott-Atlas. Foto: Marcus Pigott in Mert Atlas

Britanska supermanejkenkal, ki bo v peto desetletje zakorakala 16. januarja, bo krasila naslovnico decembrske številke slovite revije za moške, ki jo bodo posvetili 60-letni zgodovini Playboya (beri: 60-letnemu razkazovanju ženske lepote).

"Kate je zvezdnica svetovnega formata, je ikonična, hkrati pa ji je uspelo poseči tako v svet seksualizirane ikonografije kot tudi v svet visoke mode," je povedal ustanovitelj Playboya Hugh Hefner za Los Angeles Times.

Mossova, ki bo v Evinem kostimu pozirala za serijo izzivalnih fotografij modnih fotografov Marcusa Pigotta in Merta Atlasa, se bo s tem pridružila vrsti slavnih Playboyevih zajčic, med drugim tudi Marilyn Monroe, ki se je za revijo slekla davnega leta 1953 in s tem postala prva t. i. "zajčica".

Od "heroin šika" do zajčice
Kate naj bi bila za fotografije primerno opremljena z zaščitnim znakom Playboya - žametnimi zajčjimi ušesi -, ob tem pa naj bi ji nadeli še manšete in svilene najlonke.

Mossova, ki je v začetku 90. let po zaslugi svoje vitke postave zaslovela kot obraz videza "heroin šik", je tudi pri skoraj 40. letih še vedno ena najbolje plačanih manekenk in je samo lani zaslužila okoli 20 milijonov dolarjev. Je tudi obraz prestižnih znamk, kot so Dolce & Gabbana, Calvin Klein in Bulgari.

Britanka, ki je nekoč hodila z Johnnyjem Deppom in Petom Dohertyjem, danes pa je poročena s pevcem skupine The Kills Jamiejem Hinceem, sicer nikdar ni bila pretirano sramežljiva, tako da v Playboyu ne bomo videli ničesar, kar ne bi lepa Kate pokazala že prej.