Iz sveta znanih
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.6 od 26 glasov Ocenite to novico!
Kate Upton
25-letna Uptonova se je pridružila gibanju #MeToo. Foto: Reuters
Paul Marciano
Tokrat je pod udarom eden od ustanoviteljev modnega podjetja Guess Paul Marciano (na fotografiji levo). Foto: Reuters

Dodaj v

Kate Upton nad vodilnega moža znamke Guess zaradi "izrabljanja moči"

Marciano obtožbe zanika
2. februar 2018 ob 12:52
Los Angeles - MMC RTV SLO

Le dve uri za tem, ko je manekenka Kate Upton obtožila soustanovitelja podjetja Guess Paula Marciana, da "izrablja svojo moč v industriji zato, da spolno in čustveno nadleguje ženske", se je ta udeležil razkošne poslovne zabave.

Gonja proti Marcianu se je začela v sredo dopoldne, ko se je Uptonova oglasila na Twitterju. "Žalosti me, da tako ikonična blagovna znamka za ženske, kot je Guess, še vedno zaposluje Paula Marciana, ki je njihov kreativni direktor. #metoo". Le nekaj ur za tem so delnice Guessa padle za 17 odstotkov, čeprav je Marciano zanikal manekenkine obtožbe. Za tabloidni portal TMZ je povedal, da se nikoli ni dotaknil Uptonove, ki je bila obraz Guessa med letoma2010 in 2011. In da tudi ni bil nikoli sam v sobi z njo.

"Če želi podati obtožbo, obstaja kraj, kjer se lahko pove resnica. In to je sodišče ali policijska postaja," je dejal Marciano. Uptonova pa je ob tem dejala TMZ-ju, da "komaj čaka, da lahko pove svojo zgodbo". Toda ob tem ni ne zanikala ne potrdila, da je delila zapis na družbenih omrežjih v zvezi z Marcianom v svojem imenu ali v imenu drugih stanovskih kolegic.

Marciano se je po objavi Uptonove udeležil poslovne zabave, kjer je bila osrednja zvezda pevka in igralka Jennifer Lopez (nov obraz Guessove kampanje za letošnjo pomlad). Ta je na zabavo (sicer z dvourno zamudo) prišla v družbi svojega partnerja, nekdanjega zvezdnika newyorških Yankeejev Alexa Rodrigueza. A tam še ni komentirala besed Uptonove. Dan za tem pa je po poročanju spletne strani ET sporočila v uradni izjavi za javnost, da je njeno stališče glede teh tem jasno. "Ne podpiram nobenih aktov spolnega nadlegovanja ali zlorab. Vse obtožbe je treba resno in v celoti preiskati. In nadaljevala bom s podpiranjem naših pravic, ki jih imamo kot ženske," je sporočila Lopezova.

K. K.
Prijavi napako
Komentarji
Fleaa
# 02.02.2018 ob 12:55
katastrofa kaj se grejo te češplce....
kaj ko bi ustanovi društvo, ki bi izvajalo gonjo proti pomanjkljivo oblečenim ženskam, ker se mi zdi to spolno in čustveno nadlegovanje decov!
Heisenberg
# 02.02.2018 ob 13:09
"Kate Upton nad vodilnega moža znamke Guess zaradi izrabljanja moči."

Kaj pa je obtoževanje preko Twitterja s heštegom meetoo drugega, kot izrabljanje moči in neko lobiranje. Tip je prav povedal, naj gre na sodišče. Samo kure lažje po Twittejih čivkajo.
Nikec3
# 02.02.2018 ob 12:58
Le nekaj ur za tem so delnice Guessa padle za 17 odstotkov...

To pa je enostaven način za zaslužek.

Shortaš delnice -> napišeš twit -> profit!
stadion
# 02.02.2018 ob 13:01
Kdaj se bodo začeli objavljati podatki o tem, koliko žensk je finančno izkoristilo moške.

Si predstavljate eno gibanje moških in objavljanja imen vseh žensk, ki so tako ali drugače olupile svoje bivše može in so se poročale izključno iz koristoljubja. O tem sama tišina. Bi ženske odstopale iz položajev?

Ne, ne. To je ženska nemoč.
feminist
# 02.02.2018 ob 13:26
zenska, ki je zaslovela s kazanjem svojih josk in prodajanjem objektivizacije zensk.
kvaliteta, LOL
tanj
# 02.02.2018 ob 13:10
Hm, a Uptonova ve, kaj ji je prineslo slavo? Če je pozabila, naj se pogugla. Malček ironije pa vendarle je v vsem skupaj. No, malo več kot malček...
oziris.va
# 02.02.2018 ob 14:01
Kako narediti iz milijarderja milijonarja? Tipa predstaviš ženski. ;)
KovacevaKobila
# 02.02.2018 ob 13:35
Le nekaj ur za tem so delnice Guessa padle za 17 odstotkov...

Ko z enim tvitom zbiješ vrednost podjetja za petino.

Še dobro, da ekonomija temelji na dejstvih in realni vrednosti, mar ne?
SsDrag
# 02.02.2018 ob 14:05
s svojo lepo postavo ter sladkimi besedami je dosegla, da smo ji dali višjo plačo. #metoo
Bivši uporabnik
# 02.02.2018 ob 13:40
Ne moreš kr tak javno preko twiterja nekoga obsojat, zato pa smo izumili sodišča.
Pa kam smo prišli? To je klevetanje, kaznivo dejanje.
Potem bi lahko vsak iz škodoželjnosti nekomu uničil dobro ime.
KovacevaKobila
# 02.02.2018 ob 14:39
z nekaj milijardami smo dalec presegli zmoznosti blagovne menjave; socializem/komunizem je zgubil na celi crti in v vseh moznih kategorijah proti kapitalizmu; je kaksna nova ureditev na trgu ekonomskih modelov?

Kot rečeno: na izbiro imamo ekonomijo, ki jo zamaje joškarica s Twitter računom ... ali milijone mrtvih.

Človek lahko ustvarja simfonije, izkorenini najhujše bolezni, hodi po luni, raziskuje druge planete, trka podatomske delce ... hkrati pa mu - iz nekega hecnega razloga - pri ekonomskih modelih domišljija in iznajdljivost povsem odpovesta.

Ljudi, ki se še minuto pred tem dičijo s svojo superiorno 'sposobnostjo' in 'kreativnostjo', nenadoma napade neusmiljena intelektualna impotenca.

Zasliši se stari dobri kapitalistični refren: Ne sanjajte o boljšem, ne da se. To je najboljši od vseh možnih sistemov! Kaj č'mo ... in ves ostali šubi-dubi.
KovacevaKobila
# 02.02.2018 ob 14:03
spet; raje propad podjetja, kot smrt milijonov. zate zgleda obratno - raje smrt milijonov. vrednota na nivoju, brez dvoma.

Da, absolutno. Raje vidim, da milijoni umrejo. Dobili ste me! Ah, le kako naj pariram vašemu kot britev ostremu intelektu?

Sicer pa mi je zelo všeč filozofija kapitalističnih fundamentalistov vašega kova. Na izbiro imamo le govno, ki ga imamo sedaj, ali milijone mrtvih. Drugih opcij ni, mar ne?

kje pa javkam?

Citiram: 'zenska, ki je zaslovela s kazanjem svojih josk in prodajanjem objektivizacije zensk.
kvaliteta, LOL'

Posvetite se še malo 'LOL kvaliteti' podjetja, ki ga z enim samim tvitom potopi 'ženska, ki je zaslovela s kazanjem svojih jošk'.
KovacevaKobila
# 02.02.2018 ob 13:48
Še dobro, da ekonomija temelji na dejstvih in realni vrednosti, mar ne?

vseeno raje na iluziji in PRu, kot na zrtvah gulaga, mar ne?


Potem pa, lepo prosim, ne javskajte, ko fotomodel zamaje multinacionalko z enim samim tvitom.

To so pač 'kvalitete' in 'vrednote' sistema, ki ga hočete.
cene vols
# 02.02.2018 ob 13:31
"Če želi podati obtožbo, obstaja kraj, kjer se lahko pove resnica. In to je sodišče ali policijska postaja," je dejal Marciano.
Tega pa seveda ne storijo. Ker prek medijev kričat v gruči istih lažnivk je pač druga zgodba.
Resno, sploh se ne zavedajo kako slabo uslugo delajo tistim, ki so bile res zlorabljene.
judoka
# 02.02.2018 ob 18:16
Iizbira žensk v neopatriarhatu je omejena na dve opciji, f**kable ali invisible. Zakaj večina izbere prvo si pa lahko vsak sam razloži.

Ce govorimo o zahodni civilizaciji je ta izjava smeseni BS. Sindrom kalimerota, nic drugega.
Obstaja x mocnih, inteligentnih zensk, ki niso nevidne in ki nimajo potrebe po razkazovanju. Tudi sam poznam nekaj takih.
Tvoja generalna jeza na 1 spol zahteva ogromno ignoriranja dejstev in otrocjo trmo.
slovenkaaaa
# 02.02.2018 ob 14:50
Pa daleč od tega, da bi se mi taki moški, kot je tale smilili... gotovo je vse polno med njimi takih, ki samo razmišljajo o tem, kako preko vpliva priti do 40 let mlajših in se slepijo, da gredo te punce z njimi v posteljo, ker so pač tako privlačni... zaradi zapisa na business card. Pa to je še ok, potem je pa Weinstein in njemu podobni, ki rečejo, boš šla ali pa te ne bo več nihče najel za delo... ona pa je staršem zabrusila, kako se lahko tudi sama znajde v LA.
Zoro27
# 02.02.2018 ob 13:57
Ko nekdo prodaja svoje telo... Potem je pa zlorabljen? :(
judoka
# 02.02.2018 ob 17:49
Zakaj se slika pomanjkljivo oblečena? Zato ker to od nje pričakuje naročnik, zato ker današnja družba ženske tretira kot spolne objekte in če hočeš dobiti delo se temu pač podrediš.

Skratka zenska nima izbire? Nima izbire rect narocniku ne? Nima opcije izbrat sluzbo, kjer ne bo sluzila na svojem telesu? Kaj pa tiste, ki ne komercializirajo svojo objektivizacijo? Tam je spet kriv zunanji faktor?

Da poenostavimo.

Je sploh kdaj zenska sama kriva za lastne poteze?

p.s. Ne govorim o spolnem nadlegovanju.
KovacevaKobila
# 02.02.2018 ob 15:54
ko bo boljsa varijanta od kapitalizma prisla mimo bom jaz zlahka to podprl, ker se je treba prilagodit novim okoliscinam.

Ena od temeljnih lastnosti zagovornikov kapitalizma je, da se ne prilagajate okoliščinam. Nasprotno: od okoliščin pričakujete, da se bodo prilagodile vašim prepričanjem.

Zato se v svetu z boleče končnimi viri še zmeraj fura absurdni koncept neskončne gospodarske rasti. Zato letno porabimo groteskne količine naravnih virov - 70% več, kot jih je planet sposoben generirati. Zato se - kljub okoljskim spremembam, masovnemu izumiranju živali, goram odpadkov, prežetosti oceanov s plastiko itn. - še naprej fura potrošništvo, načrtno zastarelost in ostale samomorilske koncepte. Zato se brezglavo uničuje realno vrednost (naravo), da se ustvarja PR in iluzijo vrednosti (lep primer je zgoraj opisani Guess, ki je zgubil 17% vrednosti zaradi enega tvita).

Vsakemu otroku je jasno, da gre za ogromne probleme, ki bodo, če jih ne bomo rešili, imeli dramatičen vpliv na prihodnost človeštva.

Vi pa nam nenehno ponavljate, da ni panike - in da nas precej bolj ogroža sistem, ki ga že skoraj trideset let ni več?
SvobodnaVolja
# 02.02.2018 ob 13:57
Skrajni čas, da pridejo na trg sex roboti. #MGTOW
fah-q
# 02.02.2018 ob 14:50
@slovenkaaa
vse gradiš na videzu, potem bi pa rada, da te obravnavajo kot eno znanstvenico v hlačnem kostimu in puliju?

link
slovenkaaaa
# 02.02.2018 ob 14:40
Kaj točno želiš povedati? Če se ženska slika pomanjkljivo oblečena je to signal vsem moškim, da jo lahko spolno nadlegujejo?

Kako pa se tebi zdi? Zakaj pa se slika pomanjkljivo oblečena? Ne da jo lahko nadleguje, pa vseeno - a daje signal, da jo najbolj zanima fizika? Ženske bodo morale prevzeti odgovornost za razkazovanje, slej ko prej. Če bodo želele v to smer ničelne tolerance do spolnih opazk, se bodo morale tudi drugače vesti. Ne moreš reči, da imaš pač pravico imeti pol ziz zunaj, pa tako kratko krilo, da se hlačke ven vidijo... vse gradiš na videzu, potem bi pa rada, da te obravnavajo kot eno znanstvenico v hlačnem kostimu in puliju?
SsDrag
# 02.02.2018 ob 14:10
prvič vidim zraven hashtaga to slikco dvig rok različnih barv kože. kaj točno ma to veze z raso? #twitterfail
fah-q
# 02.02.2018 ob 14:35
zdej počasi ni treba več niti namignit komu je kaj storil in kaj sploh je storil...

fino...
juventina10
# 02.02.2018 ob 13:37
na fotografiji je na sredini
Delilah16
# 03.02.2018 ob 15:56
Torej Svobodna volja. Po tvoje ženske ne smejo sedaj hoditi na okoli brez nedercka. Ker s tem izziva... šokirana ob takih ljudeh.
judoka
# 03.02.2018 ob 02:19
Kot je rekla Snezinkica, ženska se lahko sprehaja na pol gola, cela gola pa ji nihče ne sme storiti nic.

Tisti moški, ki pa se ne morete kontrolirati, vam pa priporočam obisk kakšnega pshiholoha..


Prva izjava seveda drzi, ampak ocitno ne razumes, da tudi taka zenska nima samokontrole in prav tako potrebuje notranjo analizo.

Ce je problem moskih v temu scenariju kontrola nad sexualnim nagonom, je problem zensk v tem scenariju kontrola nad potrebo po obcudovanju...ponos.
Seveda ponos iz nekega meni neznanega razloga ni sporen, ceprav ocitno dela ogromno skodo v vseh porah druzbe od otrostva naprej. Gladko se ga opravicuje, ceprav je 100% fake.

Na splosno je v druzbi ogromno hinavscine in ignorance, ker se ponavadi z prstom kaze na napake drugih in hkrati ignorira ali opravicuje lastne. Ni problem samo spolna agresija. Problem so vsi negativni impulzi,npr. ponos, jeza, pohlep, itd
Te stvari so med sabo povezane. Ce hocemo razumet zakaj je defekt a prisoten v druzbi je treba pogledat celotno (psiholosko) sliko, ne pa ignorirat ostalo in iskat probleme v drugih in si o sebi mislit najboljse.

To dokazano skozi stoletja ne resi nic.
judoka
# 03.02.2018 ob 02:03
oliva
Kar nekaj, v bistvu je (tudi) to šovinizem.
Zreducirat me na dojenčka. Na "šibkejši spol", "mi 'pomagat'". ;o)


Tocno to zelim zenski pokazati skozi nekaj tem. Ampak noce razumet.
In potem me ironicno, obtozi da sem sovraznik feminizma :D

Logika=0
SvobodnaVolja
# 02.02.2018 ob 20:55
Seveda jo lahko obtožiš ampak nimaš prav nobene možnosti za uspeh, vsaj na Zahodu ne, ker ne obstaja zakon, ki bi "izzivalno" oblačenje definiral kot nadlegovanje.


Obstajajo varnostne kamere in pametni telefoni. Tako, da ko boste naslednjič izzivali s svojo podobo poglejte okoli, če niste snemani.

Če ti pomanjkljivo oblečenost razbereš kot signal za dostopnost, je to izključno tvoj problem, če ga boš skušal udejaniti, boš, zelo verjetno in to upravičeno, obtožen nadlegovanja.

Mislil sem splošno. Ko bo mi namenila daljši pogled bom premislil.

Kot sem ti že povedala, se mi zdi to kvečjemu pozitivno.

Vi gospa pa res ne marate pripadnikov moškega spola. Ste pomislili morda na kakšno terapijo?

Ne, pravzaprav vse raziskave pravijo, da so mešani kolektivi najbolj uspešni in učinkoviti.

Prav, bom upošteval, ko bom videl dejstva in vire le teh. Sam pa se bom potrudil poiskati vire, ki trdijo nasprotno.

Nihče nam ni ničesar ponudil, enakopravnost smo si morale izboriti same, sedaj si moramo pa še dejansko enakovrednost.

Kako da ne. Sami sebi nasprotujete s to izjavo. Po vsem kar ste napisali kako vas je zatiral patriarhat ni možnosti, da bi si pod tako krutim tiraničnim sistemom lahko kakorkoli izborile vse svobode, ki jih lahko uživate danes.
Enakovrednost že imate. Lahko se poljubno šolate, zaposlujete. Plačo na enakem delovnem mestu imate enako na delovne izkušnje kot pripadniki moškega spola. Do razhajanja prihaja zaradi DEJSTVA, da delajo moški več nadur in so pripravljeni zahtevati povšnico mnogokrat več kot ženske. Moška povprečna plača je višja zaradi poklicov, zaradi katerih se odločamo. Moški opravljamo nevarnejša dela v težjih razmerah v povprečju.
oliva
# 02.02.2018 ob 19:31
"Lep primer je glasbena industrija. Moškim izvajalcem je dovoljeno, da so normalno oblečeni, medtem ko je večina žensk hiperseksualiziranih, ne zato ker bi si to same izbrale ampak zato ker jim tako naročijo šefi. Podobno je tudi v drugih zabavnih žanrih, ki hkrati služijo kot vzor in jih posnemajo mase ljudi."

Lol.
V bistvu to sploh ni res. Ogromno je, celi valovi ženskih glasbenic, tudi nikakor seksi itd., ki ful uspevajo (black, 'močnejše', ne tolk lepe itd.).
Še preveč jih je, če mene vprašaš.
In ravno nasprotno je: ženskam je 'dovoljeno', da so barvite, da eksperimentirajo itd., moški pa morajo bit vedno oblečeni po nekem ozkem kodeksu...

Odkod pridejo ti spini?
Kar naenkrat da se tako hudo godi ženskam v evropi in zda? ??
SvobodnaVolja
# 02.02.2018 ob 19:29
Tvoje slepo sovraštvo do feminizma v ničemer ne spreminja realnih dejstev. Lep primer je glasbena industrija. Moškim izvajalcem je dovoljeno, da so normalno oblečeni, medtem ko je večina žensk hiperseksualiziranih, ne zato ker bi si to same izbrale ampak zato ker jim tako naročijo šefi. Podobno je tudi v drugih zabavnih žanrih, ki hkrati služijo kot vzor in jih posnemajo mase ljudi.

Gospa. Po vseh komentarjih, ki ste jih napisali ste vi tisti, ki ne sprejema realnih dejstev. Vaša narcisoidnost, poveišenost in ponos vam ne omogočajo, da bi s treznim in logičnim razmišljanjem ocenili situacijo. Brez vseh zadržkov bi si svojo "pravico" iskali na nepravičen način. Prav zaradi žensk kot ste vi (pa če ste ženska, ali samo trol), se bo vedno več pripadnikov moškega spola odločilo, da ne bo iskalo stika z žensko, razen morda v profesionalnem odnosu na delovnem mestu.
Posledica vseh obtožb bo lahko tudi ta, da se bodo delodajalci odločili raje zaposliti samo moške, saj ti na delovnih mestih mnogo bolje sodelujejo, kot mešana delovna sila, ali samo ženska. ako bo prišlo do neopatriarhata, boste same krive za to. Moški so vam ponudili enakopravnost, vi pa bi seveda radi imeli mnogo več, kot je pač v ženski naravi.
oliva
# 02.02.2018 ob 19:22
"A ni zanimivo, da so tudi ženske živa bitja, s čuti, instinkti, hormoni...pa večini kljub temu ne pade na pamet, da bi na takšen način nadlegovale moške. "

Sam jih, @Snežinkica.
Ker TO je pa žensko "orožje".
In tudi nadlegujejo.

Če je meni spolno nadlegovanje, ko mi nekdo jasno in neprikrito namiguje (nespodobno in nespoštvljio do mene), potem je tudi obratno: če sem jaz 'ekshibicionist' in posiljujem njegove čute.
Tudi številnim (večini?) moškim je neprijetno in zanje poniževalno, da neka ženska na pol naga uleti na recimo sestanek za job (če je moški šef).
Behave. Velja za oba spola.
oliva
# 02.02.2018 ob 19:14
"Izbira žensk v neopatriarhatu je omejena na dve opciji, f**kable ali invisible. Zakaj večina izbere prvo si pa lahko vsak sam razloži."

Hmm, se pravi že ti 'nas' zreduciraš' (torej tudi sebe; menda si ženska?)
Si F-type ali I-type?
Bodi visible s svojim delom, prezenco itd. in take s(m)o. ;)

Kar nekaj, v bistvu je (tudi) to šovinizem.
Zreducirat me na dojenčka. Na "šibkejši spol", "mi 'pomagat'". ;o)
judoka
# 02.02.2018 ob 19:12
Tvoje slepo sovraštvo do feminizma v ničemer ne spreminja realnih dejstev.

Podtikanje. Ignoranca. Laži.
anomis
# 03.02.2018 ob 15:08
@SvobodnaVolja:

Zafrustriran, čustveno nekontroliran moški ne zmore razumet, da vsaka ženska, ki ga privlači, pač ni zainteresirana zanj. Kakor koli je že oblečena, to ne pomeni, da je tako oblečena zaradi tebe. Zato je razmišljanje, da je vsaka ženska, ki ni oblečena po muslimanski ortodoksni mentaliteti, kurba, evolucijsko mentalno retardirano in fašistoidno. Umetniški čut je pri takem človeku pač nerazvit. Muze v umetnosti, ki vzbujajo poželenje, so namreč pri zrelem človeku namenjene občudovanju, ne pa posiljevanju. In muze niso kurbe, pač pa je tisti, ki na muze gleda kot na kurbe, pač moški, ki svoje komplekse prelaga na žensko, ki ga privlači, namesto da bi delal na sebi in osvojil žensko, ki mu je pač všeč. Potem ga ne bodo tako motile "muze" okrog njega. Kurbe z aspekta prostitucije so pa itak diktatorski in zasužnjevalni proizvod patriarhata, proti čemur se bori feminizem, medtem ko moški večinoma prostitucijo in pornografijo ščitijo slaboumno zlagano v imenu svobode, čeprav vemo, da bi tovrstni legalizirani ali nelegalizirani kriminal propadel v trenutku, ko bi izkoreninili revščino in neenakopraven dostop do izobraževanja.

Poleg tega so slaboumni izgovori na pomanjkljivo oblačenje absurdno smešni, saj bi morali potemtakem ukinit plaže in ženskam prepovedat pohajanje v kopalkah. To bi morali storit v družbi, v kateri bi moške tretirali kot podivjane opice, ki ne morejo krotit svojega nagona, ko vidijo žensko v hlačkah in z otrdelimi bradavičkami pod mokrim nedrčkom, kaj šele golo. Daj zamisli se malo nad abo, kako predstavljaš moške. In šovinistična floskula o ženski, ki razmišlja čustveno, moški pa bojda racionalno, je smrdljiva ideološka laž, ki je zrasla na zelniku slaboumne patriarhalne ideologije, ki je žensko zavirala, zasužnjevala in podcenjevala, da bi se lahko še tako idiotski moški počutil pameten in nekaj več - toliko o ponosu in razumu. Nobena znanstvena raziskava ne potrjuje takšne nebuloze, prej obratno. Razlika med moškimi in ženskami možgani je v tem, da sta pri ženski leva in desna polovica povezani, medtem ko pri moškem ne, zato moški težje razmišlja v širših kontekstih. Moški, ki imate v rokah oblast nad celotno zgodovino, ste to zgodovino gradili na vojni, rasizmih, nacionalizmih, šovinizmih itd. Še danes na t. i. najbolj civiliziranem zahodu živimo v idiotskem sistemu tekmovalnosti, neenakopravnih možnosti itd. Vsaka pridobitev se spremeni v prah, ker moški ne znajo brzdat svojih čustev - pohlepa, sebičnosti in egocentrizma, pri čemer jim je čisto vseeno, ali imajo res prav ali nimajo prav, da le svoj prav uveljavijo (diktatura). Vseeno jim je ali kradejo ali si nekaj res prislužijo, važno, a dobijo. Enako so ravnali v odnosu do ženske pod patriarhatom. Vseeno jim je bilo, če žensko držijo v zakonu kot talko, ker pač nima lastne eksistence in enakovrednih pravic, samo da jo pač imajo. Ko takim butcem pade na pamet, da niso resnično spoštovani, kaj šele ljubljeni, ker si tega pač niso pridobili in prislužili, postanejo pa ogorčeni, žaljeni in nasilni. Na tem temelji večina družinskega nasilja, znotraj kakršnega se ta po tvoje tako razumen moški zapija, pretepa ženo in blazni. Ne mi o moški razumnosti v primerjavi z domnevno žensko čustvenostjo namesto pameti, ker se ne bom mogla več nehat kislo smejat.
Snežinkica
# 03.02.2018 ob 14:16
@svobodna volja

Torej, moški, ki je ob ločitvi moral razdeliti skupno ustvarjeno premoženje, tako kot določa zakon, in mimogrede, raziskave kažejo, da se ob ločitvi finančni položaj ločencev izboljša, ločenk pa poslabša, je uboga, izigrana žrtev in je potemtakem povsem logično, da noče imeti več opravkov z ženskami. Medtem ko so ženske, ki so pretrpele mnogo hujše zlorabe, od nadlegovanja, posilstev, fizičnega nasilja in gredo raje po svoje, z vaše strani označene za zafrustrirane sovražnice moških. Kako čudovito, da lahko človek zagovarja takšne dvolične neumnosti, pa še vseeno sebe smatra za racionalno in logično osebo.
Jože Gorišek
# 02.02.2018 ob 21:20
Nihče nam ni ničesar ponudil, enakopravnost smo si morale izboriti same, sedaj si moramo pa še dejansko enakovrednost.
Ženske ste dejansko večvredne napram moškim, sploh na področjih ki vam ustrezajo.Zakaj ni več moških v šolstvu,na CSD-jih in po ostalih toplih pisarnah ,zakaj moramo delati bolj dolgo,.....se strinjam .. bodimo enakopravni
copcop
# 02.02.2018 ob 21:14
katastrofa kaj se grejo te češplce....
kaj ko bi ustanovi društvo, ki bi izvajalo gonjo proti pomanjkljivo oblečenim ženskam, ker se mi zdi to spolno in čustveno nadlegovanje decov!


Normalni moški nimamo nič proti pomanjkljivo oblečenim ženskami, zato se takemu društvu zagotovo ne bomo pridružili. Res pa je tudi, da normalni moški ne šlatamo žensk, razen svoje, ko ji paše.
SvobodnaVolja
# 02.02.2018 ob 17:28
Ampak s trditvijo, da so zaradi tega soodgovorne za lastne zlorabe, se pač ne morem strinjati. Tudi če bi se ženska gola sprehajala po cesti, to še vedno ne pomeni, da jo ima kdorkoli pravico nadlegovati.

Seveda so soodgovorne. Morda ste slišali že za podzavestne dražljaje? Vsak narani lovec, npr. pes ali maška na dražljaj premikanja instinktivno preusmeri vso pozornost na premikajočo se stvar, ali žival. Vklopi se lovski nagon. To se lahko prenese v našo vrsto. Moški lahko doživi podzavesten dražljaj, ki ga vidi, sliši, vonja ali kaorkoli drugače skozi zaznavanje čutov. Vklopi se "lovski" instinkt, katerega pa se ogromno moških niti ne zaveda, ali pa je to prepozno. Vsaka ženska, ki je pomanjkljivo ali seksi oblečena se mora zavedati, da s tem sproža podzavestne reakcije, pogosto tudi hormonske. Ogromno ljudi tako na avtopilotu pristopa do nasprotnega spola, kar pa lahko privede do nezaželjenih situacij.

Nekatere pripadnice ženskega spola se greste totalne nedostopnosti, že skoraj ignorance do dejstev, same tako zagovarjate svoje "kao" pravice na podlagi po večini čustvenih hiper reakcij. Ne zagovarjam vedenje možakarjev z močjo. Njihovo ravnanje ne sodi v sodobno družbo. Tukaj mislim posiljevalce in moške s preveč agresivnim pristopom do osvajanja. Da pa bo neka 25 letna lajdra ogrozila podjetje, kjer je zaposlenih verjetno tisoče ljudi samo zato, da bo tudi ona dobila nekaj pozornosti pa je že preveč. Niti ni bilo potrebno napisati, kaj je tako neprimernega. Samo ime in priimek osebe ter naziv podjetja.

Ako bi bil COO podjetja bi imel zbrane odvetnike in lajdro tožil za vso poslovno škodo, ki je bila nastala zaradi njene nepremišljene izjave.

Pa vso srečo Kate Upton v prihodnosti. Ponudbe za vloge bodo verjetno kar deževale po tem.
based god
# 02.02.2018 ob 16:39
torej kate upton se lahko slika in sluzi za to+promocije, grid girls se pa ne smejo???!?!
Tale rubrika je taka shizo scena da boh pomagi. Zjutraj tako, zvecer drugace.
oliva
# 02.02.2018 ob 16:09
Se strinjam absolutno, @Snežinkica:
"Tudi če bi se ženska gola sprehajala po cesti, to še vedno ne pomeni, da jo ima kdorkoli pravico nadlegovati."

Vendar ko pišeš v nadaljevanju o gibanju metoo, ne verjamem, da bo šlo naprej v to smer, kot meniš ali upaš.

Namreč problem je tudi v teh ženskah, ki nimajo samospoštovanja in zato jih tudi moški ne spoštujejo.
In to gibanje tega ne more spremeniti oz. lahko doseže nasproten učinek.
Npr. vsi ti razni predatorji so bili dnevno v stiku tudi z ostalimi, mnogimi ženskami.
Zakaj niso nadlegovali odločnih, trdnih, pokončnih žensk, samozavestnih, ki se spoštujejo?
Al takih, ki so vloge dobivale zaradi svoje igre in sposobnosti, ne na podlagi nekakšnih spolnih pogodb.
Pri njih so se pa čist lepo znal obnašat.
V bistvu istočasno te ženske, ki jih izkoriščajo, tudi prezirajo - in to ravno zaradi tega, ker so pripravljene na vse za denar ali slavo.

To sicer ničesar ne spremeni, še vedno so bile zlorabljene, tiste ki so bile in še vedno je to tako kaznivo kot obsojanja vredno, vendar treba je reči TAKOJ: ne, nočem...
No morda bo gibanje koristno vendarle v toliko, da je bil cel halo in da zdaj ženske vejo in bodo vnaprej 'vedele', da je to nedopustno; če do zdaj že na licu mesta, ko so nekaj nedopustnega terjali od njih, tega niso videle in ne dojele tako (da zdaj 'za nazaj' to ugotavljajo).
SsDrag
# 02.02.2018 ob 14:13
je pa dekle zgleda da neumno. Če ima tak respekt do branže, bi vsaj lahko izpustila njen twitter rokovalnik.
Snežinkica
# 03.02.2018 ob 16:25
@judoka

Glede na to, da si vse bolj začel ponavljati ene in iste žaljive stavke, predvidevam, da ti je argumentov zmanjkalo, zato zaključujem debato s tabo, tukaj in tudi nasploh.
judoka
# 03.02.2018 ob 15:35
@snezinka

Iz tega:
In zakaj točno meniš, da si poklican ženskam kazati kako naj razmišljajo ali morda misliš, da smo otroci?

si preko tega:
Je tvoj nivo narcisizma na tako visokem nivoju, da mislis da predstavljas vse zenske?

prisla na tole:
Svetovna razsežnost gibanja #metoo je pokazala, da je žensk, ki delijo moje mnenje, mnogo več kot bi nekateri želeli prikazati.

Logika=0
Ceprav so ze v tej temi najde zenska ki ti kontrira v posameznih izjavah. Zdaj ne vem ali imas selektiven spomin ali pa direktno trolas. Razumem pa da rabis posplosevanje, podtikanje, ignoriranje in ostala orodja, kar se spet kaze v:

Torej, ne samo, da izzivamo z oblačenjem, tudi s komentiranjem in vam pač ne preostane drugega kot da nas postavite na svoje mesto, kajne. Skratka, za dejanja moških so vedno odgovorne ženske.

Podtikanje, posplosevanje, lazi. Tvoja osnovna orodja v komentarjih.
Snežinkica
# 03.02.2018 ob 14:17
@judoka

Je tvoj nivo narcisizma na tako visokem nivoju, da mislis da predstavljas vse zenske?


Svetovna razsežnost gibanja #metoo je pokazala, da je žensk, ki delijo moje mnenje, mnogo več kot bi nekateri želeli prikazati.

Ce noces replik, potem ne komentiraj. Simpl

S tem si še enkrat več prikazal svoje pomanjkanje logike. Torej, ne samo, da izzivamo z oblačenjem, tudi s komentiranjem in vam pač ne preostane drugega kot da nas postavite na svoje mesto, kajne. Skratka, za dejanja moških so vedno odgovorne ženske.

Ce ti je moje zavracanje feminizma ocitno, imas probleme z percepcijo ali z bralnim razumevanjem. Tvoja jeza je dejansko ocitna. Seka ven iz tvojega pisanja.

Zavračanje feminizma ima več oblik. Ena je tista direktna, na prvo žogo, druga pa zavita v celofan "dobronamernega" mansplaininga, ko se šovinisti čutijo poklicane ženskam razlagati kaj one v resnici mislijo in kako naj interpretirajo lastne izkušnje. Moja jeza je pa zgolj tvoja percepcija, ko se vsako kritiko jemlje kot napad na moške.
Delilah16
# 03.02.2018 ob 01:21
Lahko bi pomankljivo oblečeno žensko dejansko obtožil, da me nadleguje, ker s tem poskuša izkoriščati moje prirojene nagone in dražljaje s svojim neprimernim vedenjem v javnosti. In da. Ženska je soodgovorna če je oblečena kot prostitutka. Saj ste vendar ženske tiste, ki naredite prvi korak ravno s tem, da signalizirate moškemu da ste dostopne.

Torej naj poleti nosim dolge hlače in majico z dolgimi rokavi? Da slučajno nekomu ne vzbudim "lovskega nagona"; ker najverjetneje smatras zensko oblečeno v kratki obleki za prostitutko. In seveda če me poleti kdo napade, sem tako tudi sama kriva, saj sem izbrala to da mi ne bo vroče ne pa varnost. Mislim res ne razumem te logike. Kakorkoli obrnem ne morem razumeti.
Delilah16
# 03.02.2018 ob 01:15
SvobodnaVolja

Kakšen lovski nagon? Si s tem želel povedati, da moški niste nič naprednejši od živali, kar se tice nagona?

Kot je rekla Snezinkica, ženska se lahko sprehaja na pol gola, cela gola pa ji nihče ne sme storiti nic.

Tisti moški, ki pa se ne morete kontrolirati, vam pa priporočam obisk kakšnega pshiholoha...
vrtojb5
# 02.02.2018 ob 23:54
Tole je prov uzitek gledati, kako se metoo sesipa v prah. Agresivnost Roseove, nejasne fail obtožbe uptonke, financiranje timesupa, hehe, tole bo hitro mimo.
Ghurka
# 02.02.2018 ob 17:18
"Če želi podati obtožbo, obstaja kraj, kjer se lahko pove resnica. In to je sodišče ali policijska postaja,"...samo posilstvo je kaznivo,čustveno nadlegovabje ni,in tu,baje,take puhoglavke najbolj trpijo.ne najdejo poti do policijske postaje.
Branko57
# 02.02.2018 ob 16:12
Vsaka ženska prihodnosti bo po defaultu moralna referenca, policistka in sodnica. To so si priborile, tako pač je.
Kazalo