V Titaniku sta v glavnih vlogah zaigrala takrat 23-letni Leonardo DiCaprio in leto dni mlajša Kate Winslet. Foto:
V Titaniku sta v glavnih vlogah zaigrala takrat 23-letni Leonardo DiCaprio in leto dni mlajša Kate Winslet. Foto:
Titanik z Bradom Pittom in Angelino Jolie? Po nekem scenariju bi bilo mogoče. Zvezdniški par je sicer skupaj zaigral šele leta 2005 v Gospodu in gospe Smith.

Na spletni strani Per Not Starring, kjer zbirajo novice o igralskih postavah, so postregli tudi z imeni igralcev, ki bi prav lahko zaigrali v filmski uspešnici Jamesa Camerona iz leta 1997.
Za vlogo Jacka so tako ustvarjalci razmišljali o Christianu Balu, Billyju Crudupu, Johnnyju Deppu, Bradu Pittu, Stephenu Dorffu, Matthewu McConaugheyju, Chrisu O'Donnellu, Riverju Phoenixu (ki je žal umrl že štiri leta pred premiero Titanika) in Macaulayju Culkinu.
Razočarani Bale
Za vlogo Rose je bilo v širšem izboru še več zvenečih imen: Jennifer Aniston, Drew Barrymore, Christina Applegate, Jennifer Connelly, Claire Danes, Geena Davis, Minnie Driver, Maggie Gyllenhaal, Angelina Jolie, Nicole Kidman, Emily Mortimer, Jeri Ryan, Winona Ryder, Tori Spelling, Nicollette Sheridan, Uma Thurman, Charlize Theron, Reese Witherspoon, Eliza Dushku, Gabrielle Anwar, Rosanna Arquette, Rose Byrne, Gabrielle Carteris, Marguerite Chapman, Amanda Donohoe, Claire Forlani in celo Madonna!

Jasno, kot piše Huffington Post, je malo verjetnosti, da bi vsi ti igralci in igralke dejansko prišli do stopnje avdicije, a za vrsto teh imen so potrdili, da so o njih, vsaj na neki točki, resno razmišljali.
"Ameriški psiho" in Batman Christian Bale je tako odkrito lobiral za vlogo in je bil bridko razočaran, ko so izbrali njegovega vrstnika DiCapria.