Gisele se je zadnjič pred upokojitvijo po modni brvi sprehodila v svoji domovini, na tednu mode v Sao Paulu. Foto: EPA
Gisele se je zadnjič pred upokojitvijo po modni brvi sprehodila v svoji domovini, na tednu mode v Sao Paulu. Foto: EPA
Gisele, ki je bila svoj čas spremljevalka serijskega zbiratelja manekenk Leonarda Di Capria, ima s Tomom Bradyjem, s katerim je poročena od leta 2009, dva otroka. Foto: EPA

Tudi zato so precej prahu dvignile fotografije Bündchenove, kako - neuspešno zakrinkana v burko - vstopa v eno bolj znanih klinik za plastično kirurgijo v Parizu.

Na fotografijah manekenka in njena mlajša sestra Rafaela pred kliniko Parc Monceau izstopata iz črnega mercedesa, oblečeni v tradicionalno muslimansko žensko oblačilo. Zaradi črne burke, ki je Gisele segala od glave do pet, se vidi samo Brazilkine prste na nogah, da pa gre res za Gisele, izdaja njen dolgoletni voznik, ki jo je v dnevih pred dostavo na kliniko prevažal po francoski prestolnici.

Isti voznik je sestri pobral pred kliniko naslednji dan, Bündchenovi pa sta takoj zatem odleteli za pet dni na luksuzni oddih v hotel in wellness center Les Sources de Caudalie.

Se pa sestri očitno sicer nista dobro poučili o muslimanski kulturi, saj na fotografijah obe nosita odprte sandale, kar je muslimankam, ki se strogo držijo pravil oblačenja, prepovedano. Za nameček je Francija nošnjo burk na javnih krajih prepovedala že leta 2010.

11.000 dolarjev za popravke
Po poročanju New York Posta, ki se pri tem sklicuje na dobro obveščene vire, sta bili za operativne posege naročeni obe sestri Bündchen, pri čemer naj bi nekdanjemu angelčku Victoria's Secret izvedli posege na očeh in prsih. Gisele naj bi namreč skrbelo, da so njene prsi po dveh nosečnostih že preveč povešene.

Posegi so soprogo zvezdnika ameriškega nogometa Toma Bradyja stali 11.000 dolarjev, privoščila pa naj bi si jih kot darilo ob upokojitvi - in ob 35. rojstnem dnevu, ki ga je praznovala 20. julija.

Po razkritju, da sta sestri odšli na operacije pod krinko pobožnih muslimank, je muslimanska skupnost Bündchenovo takoj obtožila nezakonite prisvojitve burke v nečedne namene. "Tega ne počne zaradi islama. To je zelo slabo," je za Post povedal imam Muhammad Abdullah Kamal Al-Azhari iz newyorškega islamskega centra. "Sveto oblačilo nosi za slab namen."

Jezni pa so tudi Parižani, ki menijo, da je naravnost trapasto, da se manekenke, ki hodijo na operacije, skrivajo v burkah, ki so v Franciji prepovedane.