Naziv najbolj seksi moškega na svetu so v preteklosti med drugim osvojili Brad Pitt, George Clooney, Dwayne Johnson in Denzel Washington. Foto: EPA
Naziv najbolj seksi moškega na svetu so v preteklosti med drugim osvojili Brad Pitt, George Clooney, Dwayne Johnson in Denzel Washington. Foto: EPA

Podjetje sicer prodaja le ročno izdelane lutke, na svoji spletni strani pa navajajo, da je figura britanskega igralca na prodaj za 963 evrov. Figura vitke postave je visoka 43 centimetrov, oblečena pa je v modni jopič in kavbojke.

Težava je v tem, da lutka ni podobna igralcu, po podobi katerega je nastala. Čeprav se lahko Idris Elba pohvali z lepim številom las, figura nima pričeske. Oboževalce so zmotile tudi nenavadne obrvi, ki delajo figuro zlohotno, prav tako pa je telo Elbe iz mesa in krvi veliko bolj mišičasto kot telo figure.

Prav tako si oboževalci na družbenih omrežjih dajejo veliko opravka s tem, komu je lutka dejansko podobna. Prvi so prepričani, da še najbolj spominja na voditelja pogovornih oddaj Montella Williamsa ali igralca Romanyja Malca, drugi pa pravijo, da je podobna nepridipravu Jafarju iz animiranega filma Aladin.

Zvezdnik Idris Elba, ki je zaslovel v HBO-jevi seriji The Wire, zvezdniški status pa potrdil kot Heimdall v Marvelovi franšizi Thor, je bil kar nekaj časa tudi v igri za novega Jamesa Bonda. Ko je letos dobil klic uredništva revije People, da so ga izbrali za najpostavnejšega moškega na planetu, je v smehu dejal: "Najprej sem pomislil: 'Kaj? Ne, resno?' Nato sem stopil pred ogledalo in se temeljito ogledal. Rekel sem si: 'Da, danes si pa res precej privlačen.' Resno – bil sem vesel. Bilo je prijetno presenečenje, naziv mi bo vsekakor dvignil ego."