Gwyneth Paltrow in Chris Martin v srečnejših časih. Foto: EPA
Gwyneth Paltrow in Chris Martin v srečnejših časih. Foto: EPA
Chris Martin, Coldplay
Chris Martin je z zasedbo Coldplay pred dnevi izdal singl, ki napoveduje njihov nov album. Pojejo, da magije ni več. Foto: EPA

"Že več kot eno leto sva se močno trudila - nekaj časa pod isto streho, pa tudi ločeno - rešiti, kar je med nama, a sva se na koncu odločila, da se, čeprav se imava še vedno zelo rada, razideva," sta igralka in urednica ter glasbenik zapisala v sporočilu, objavljenem na spletni strani njene tedenske revije o življenjskem slogu Goop. Ob sporočilu je, zanimivo, objavljen tudi članek o ločitvah ter njihovem vplivu na življenje sodobnega človeka in celotne družine.

Otroka sta najpomembnejša
"A še vedno smo in za vedno bomo ostali družina, v marsikaterem pogledu smo si zdaj še bliže, kot smo si bili," s
ta še zapisala in dodala: "Sva starša dvema neverjetno čudovitima otrokoma, zato prosiva za zasebnost, tako zanju kot za vse nas, v teh težkih trenutkih."

V sporočilu za javnost je par še poudaril, da sta se vedno trudila zasebne težave reševati zasebno, ter dodal, da upata - zdaj ko sta se zavestno odločila, da se razideta, da pa bosta otroka še naprej vzgajala skupaj - da jima bo tudi v prihodnje uspevalo. Sporočilo za javnost sta podpisala: "Z ljubeznijo, Gwyneth & Chris."

Skrivna poroka
Pevec zasedbe Coldplay in igralka sta se spoznala leta 2002 na njihovi glasbeni turneji, ko je Gwyneth po enem izmed koncertov prišla v zaodrje. Novembra 2003 sta presentila z oznanilom, da pričakujeta otroka in da se bosta poročila - pred oltar sta nato stopila 5. decembra, v začetku maja 2004 pa se jima je rodila hčerka Apple. Bratec Moses se je družinici pridružil aprila 2006.

Že od leta 2008 se je občasno govorilo, da ima par težave v zakonu - predvsem zaradi dejstva, da je Martin Anglež, ona pa Kalifornijka, članica "hollywodskega plemstva". Nekaj časa je družina živela razdvojena med Veliko Britanijo in ZDA, pred kratkim pa je Gwyneth sporočila, da se bodo za dlje časa ustalili v Los Angelesu.

Prodaja londonskega domovanja
Da je v ozadju najverjetneje ločitev, so poznavalci zatrjevali že pred dobrim mesecem, ko sta 37-letni Britanec in štiri leta starejša Američanka prodala graščino v Londonu - domnevno zaradi "nadležnih sosedov", v resnici pa sta očitno že delila skupno premoženje.