Irsko-švedski parček, verjetno eden privlačnejših v dvorani, je tokrat prvič sedel skupaj. Foto: Youtube
Irsko-švedski parček, verjetno eden privlačnejših v dvorani, je tokrat prvič sedel skupaj. Foto: Youtube
V filmu Light Between the Oceans, ki v kinematografe prihaja letos, igrata zakonski par. Foto: AP
Rosie Huntington-Whiteley in Jason Statham sta zaročena. Foto: Reuters

27-letna švedska senzacija, ki se je potegovala kar za dva globusa, in 38-letni oskarjevski nominiranec sta se spoznala na snemanju filma The Light Between Oceans oktobra leta 2014, med soigralcema pa se je kmalu vnesla iskra.

A fotografije paparacev para v Avstraliji, kjer sta se sprehajala z roko v roki, so bile edina potrditev zveze, saj je sama nista nikdar potrdila. Še več, lani so mediji poročali, da sta se igralca zaradi prenatrpanih urnikov razšla.

Očitno je šlo le za govorice, saj sta bila sinoči Švedinja in postavni Irec za isto mizo - čeprav sta se skušala medijem ogniti z ločenim sprehodom po rdeči preprogi. Ona je bila nominirana za vlogi v Danskem dekletu in Ex Machini, on pa za vlogo Steva Jobsa v filmu Jobs.

Voditeljici ET-ja Nancy O'Dell je bilo očitno slepomišenja dovolj in je Fassbenderja na rdeči preprogi naravnost vprašala, kako bosta z Alicio praznovala, če zmagata. Zvezdnik filmov Sramota in 12 let suženj je odvrnil, da kaj več kot nekaj kozarčkov po prireditvi ne bo šlo, saj oba zjutraj delata - na različnih koncih sveta.

"Ona gre nazaj v Las Vegas, jaz pa v London. Ampak upam, da bova kako minutko vseeno imela. To bi bilo lepo," je povedal igralec in dodal, da je "zelo ponosen" na Aliciino izjemno leto. Še ponosnejša je bila videti Vikanderjeva, ki je Fassbenderja za mizo večkrat ljubeče pogledala in ga pogladila po hrbtu - tik preden je globus Fassbenderju odnesel Leonardo DiCaprio.

Vikanderjeva je sicer že pred dnevi potrdila, da sta z Michaelom še vedno skupaj, ko jo je voditelj oddaje E! Marck Malkin na rdeči preprogi filmskega festivala v Palm Springsu vprašal, kako je preživela silvestrovo. "Bila sem s svojim fantom, nisva bila pokonci prav dolgo, saj sem morala priti sem, sva pa imela žar, skuhala testenine, pripravila dobro večerjo in gledala ognjemet. Potem sva odštevala do polnoči. Odlično je bilo."

Zaroka za nestalni par
Še bolj nestanovitno zvezo imata Jason Statham in Rosie Huntington-Whiteley, ki sta par (s premori vred) že skoraj šest let. 48-letni britanski zvezdnik akcijskih filmov in 28-letna britanska manekenka sta na podelitvi globusov razkrila, da sta zaročena.

Rosie je svoj diamantni zaročni prstan razkazovala med poziranjem na rdeči preprogi.