Michael Douglas in Catherine Zeta-Jones naj bi ločeno živela od maja. Februarja sta se še skupaj sprehajala po rdeči preprogi. Foto: EPA
Michael Douglas in Catherine Zeta-Jones naj bi ločeno živela od maja. Februarja sta se še skupaj sprehajala po rdeči preprogi. Foto: EPA

Eden najbolj znanih (in na videz najtrdnejših) hollywoodskih zakonov razpada, je prva poročala revija People, ki se sklicuje na dva zanesljiva vira blizu para.

Nihče izmed igralcev sicer še ni vložil zahtevka za ločitev ali se uradno izselil iz skupnega stanovanja, a po informacijah omenjene revije par že več mesecev živi in dopustuje ločeno. Tudi na prireditvah, premierah in podobnem se že nekaj časa pojavlja le eden izmed njiju. "Odločila sta se za premor," je eden izmed omenjenih dveh anonimnih virov dejal Peoplu.

"Catherine in Michael sta si vzela nekaj časa vsak zase, da razmislita o svojem zakonu in ga poskusita izboljšati," je tiskovni agenciji Reuters sporočila tiskovna predstavnica valižanske zvezdnice in dodala, da česa več o tej temi ne bo povedala.

13 let zakona, dva otroka in bolezen
Danes 68-letni Douglas in 25 let mlajša Zeta-Jonesova (mimogrede, rodila sta se istega dne) sta se poročila leta 2000, v zakonu pa sta se jima rodila dva otroka, 13-letni Dylan Michael in 10-letna Carys Zeta.

Kot omenjeno je njun zakon v Hollywoodu velja za enega zglednejših - do zdaj sta drug drugemu stala ob strani tudi v bolezni, npr. ko so leta 2010 Douglasu diagnosticirali raka na grlu ali ko je Zeta-Jonesova poiskala pomoč zaradi svoje bipolarne motnje leta 2011. A očitno je bila prav bolezen tista, ki je načela njun zakon. Drugi neimenovani vir je za People namreč dejal: "Stres zaradi zdravstvenih težav je pustil posledice na njuni zvezi."