Ramsay bo preizkusil čare veganstva. Foto: Reuters
Ramsay bo preizkusil čare veganstva. Foto: Reuters

Podatek je toliko bolj presenetljiv, saj so bili vegani pogosta tarča Ramsayjevih žaljivk. Nekoč je celo tvitnil, da je na njih alergičen. Ko se je britanska pevka Cheryl Cole pojavila v oddaji The F Word leta 2007, se je Ramsay norčeval iz njene veganske diete. Istega leta je v intervjuju za Daily Mirror izjavil: "Moja največja mora je, da pridejo do mene otroci in rečejo: 'Oče, vegetarijanec sem.' V tem primeru bi jih posadil na ograjo in jih usmrtil z električnim tokom."

Večkrat je s svojimi izjavami užalil tudi organizacijo za zaščito živali PETA. Pred dvema mesecema je tvitnil: "Sem član PETE! Ljudi, ki jedo okusne živali ..." V izvirniku je kratice PETA razširil v besede "people eating tasty animals". Na to pa se je organizacija odzvala z besedami: "O, dragi Gordon. To staro šalo smo že slišali. Medtem ko ti zapravljaš svoj čas, da se norčuješ iz prihodnosti #veganstva, smo prepričani, da boš to neki dan postal tudi ti. Večina chefov raziskuje zdravo, do živali in okolja prijazno hrano, ki #TemeljiNaRastlinah."

A le čas bo pokazal, ali Ramsay le eksperimentira z veganskimi jedmi ali pa se je prepustil veganskemu načinu življenja. Znano je, da se je v zadnjem času posvetil bolj zdravemu načinu življenja in med drugim izgubil 22 kilogramov.

Going to give this vegan thing a try ... Yes guys you heard that right. Gx

A post shared by Gordon Ramsay (@gordongram) on Apr 16, 2018 at 11:07am PDT