Igralska zasedba serije: RJ Mitte, Anna Gunn, Dean Norris, Betsy Brandt, Bryan Cranston, Aaron Paul, Bob Odenkirk, Jonathan Banks (z leve proti desni). Foto: EPA
Igralska zasedba serije: RJ Mitte, Anna Gunn, Dean Norris, Betsy Brandt, Bryan Cranston, Aaron Paul, Bob Odenkirk, Jonathan Banks (z leve proti desni). Foto: EPA
Walterja Whita je mojstrsko upodobil Bryan Cranston. Foto: EPA

Televizijska mreža AMC je namreč predvajala zadnji del pete sezone, s katerim so Kriva pota tudi sklenila svojo uspešno zgodbo. Prvi del napete serije o plašnem srednješolskem učitelju, ki po zdravnikovi diagnozi - rak - sklene, da bo treba kemoterapijo plačati s proizvajanjem in preprodajo mamil, si je leta 2008 ogledalo 1,2 milijona ljudi, do zadnjega dela pa je ta številka poskočila na 6,6 milijona.

Visoka gledanost pa je povzročila tudi, da so se cene oglaševanja v zadnjem delu povzpele do neba - v nedeljo zvečer je bilo tako za 30 sekund oglasa treba odšteti kar 400.000 dolarjev, s čimer so se Kriva pota izenačila z najbolj priljubljenima ameriškima oddajama, šovom Ameriški idol (American Idol) in tv-serijo Sodobna družina (Modern Family).

Odzivi slavnih
Serija, ki je povzročila pravo kakofonijo na družbenih omrežjih, se lahko pohvali z veliko in zvesto množico oboževalcev, med katerimi je tudi veliko znanih obrazov, ki so jo z žalostjo v nedeljo pospremili tudi na njeno zadnjo pot.

"Ali še kdo razmišlja o tem, da bi Vincea Gilligana zaprl v skedenj in ga prisilil, da ustvari še eno tv-serijo?" je tako na Twitterju zapisal znani voditelj Conan O'Brien. Režiser Darren Aronofsky je napisal: "To je kot izguba dobrega prijatelja. Čestitke AMC-ju in ekipi." Pevka Rihanna je objavila skico Walterja Whita, komik Jimmy Kimmel pa sliko s sklepne zabave s pripisom: "Zakaj se je morala končati?"

Voditeljica Ellen DeGeneres je napisala: "Serija Breaking Bad se danes končuje. Nič več preprodajalcev, morilcev in groznih kriminalcev. Jih že pogrešam." Igralka Kristen Bell pa: "Moji psi so zelo žalostni, ker je to zadnji večer, ko me bodo gledali, kako gledam Breaking Bad." Igralka Emily Rossum pa je danes zapisala: "Ali moji šefi ne vedo, da klici ob 5. uri zjutraj, po predvajanju zadnje epizode Breaking Bad niso prijetni? Moram biti budna, da bi predelala vse informacije in žalovala."

Serija bo dobila tudi "spin-off"
Oboževalce je nekoliko razveselila le novica, da bo ustvarjalec serije Vince Gilligan z Davidom Shorom, ki se je podpisal pod uspešnico House (Zdravnikova vest), združil moči za nov projekt Battle Creek, čaka pa jih tudi "spin-off" Krivih pota - nadaljevanje bo nosilo naslov Better Call Saul, spremljalo pa bo avanture odvetnika Saula Goodmana.