Laverne Cox je s serijo Oranžna je nova črna prepričala tudi Ameriški igralski ceh. Foto: Reuters
Laverne Cox je s serijo Oranžna je nova črna prepričala tudi Ameriški igralski ceh. Foto: Reuters
Novi izbranec Laverne Cox. Foto: Instagram Jono Freedrix

Coxova je direktorja gledališkega in filmskega podjetja iz Vancouvra, s katerim se pozna že nekaj časa, svetu kot srčnega izbranca predstavila na podelitvi nagrad Ameriškega igralskega ceha (SAG). Tam je igralka slavila s soigralci iz prej omenjene serije v kategoriji igralske zasedbe v komični seriji.

Zaljubljenca sta se udeležila tudi zabave, ki sta jo skupaj organizirali podjetji Netflix in Weinstein, po besedah neimenovanega vira za Us Weekly pa sta zaljubljenca ves večer plesala in se poljubljala.

Lavernin boj za enakost še traja
Coxovi je pripadla čast, da kot prva transseksualna oseba dobi svojo dvojnico v muzeju voščenih lutk Madame Tussauds. V zgodovino pa se je vpisala tudi junija 2014, ko se je kot prva transseksualna oseba pojavila na naslovnici revije Time - v prispevku z naslovom The Transgender Tipping Point (Prelomnica za transseksualce) je odkrito spregovorila o svoji poti in še nikakor ne končanem boju za enakost, poleg političnih tem pa tudi o sreči ter o tem, da genitalije ne določajo usode.

Laverne je eden izmed osrednjih likov v uspešnici mreže Netflix Oranžna je nova črna, svojo vidnost in prepoznavnost pa s pridom izkorišča za ozaveščanje javnosti o transseksualnosti in boju za pravice tistih, ki "so se rodili v telesu napačnega spola".