Lea Seydoux na premieri filma Saint Laurent maja v Cannesu. Foto: EPA
Lea Seydoux na premieri filma Saint Laurent maja v Cannesu. Foto: EPA
V Adelinem življenju je Seydouxova igrala Emmo, lezbično umetnico, ki v svet istospolne ljubezni zapelje mlado in dojemljivo Adele (Adele Exarchopoulos). Foto: Kinodvor
Lepa Lea je že nekaj časa tudi obraz modne znamke Prada. Foto: Prada

Filmski ustvarjalci za prihajajočo bondijado, katere snemanje se začenja decembra, naslova pa še ni, iščejo "osupljivo privlačno Evropejko", kot navaja agencija, zadolžena za iskanje igralcev. Opisu očitno ustrezata tudi švedski igralki Ida Engvoll in Disa Östrand, ki so ju že povabili na avdicijo.

A prvo ime, ki kroži zdaj že nekaj časa, je vseeno 29-letna Seydouxova, ki bi tako na mestu Bondovega dekleta ob boku Daniela Craiga zamenjala svojo rojakinjo Bérénice Marlohe. Seydouxova sicer v nobenem primeru ne bi bila edina lepotička v filmu, ki naj bi imel več kot samo eno Bondovo dekle. Že nekaj mesecev se tako kot kandidatka omenja Penelope Cruz, krožita pa tudi imeni Helen Flanagan in Kate Upton.

Del igralske zasedbe ostajata Ralph Fiennes kot M in Naomie Harris kot Moneypenny, glavnega negativca pa naj bi odigral Chiwetel Ejiofor, ki mu je vloga v 12 let suženj prinesla oskarjevsko nominacijo. Režiser Sam Mendes sicer išče tudi igralko, ki bi upodobila Mirando Frost, sicer redno ime bondijad, ki jo je nazadnje v Umri kdaj drugič (2002) zaigrala Rosamund Pike. Filmski Bond je bil takrat še Pierce Brosnan.

Sam Smith namesto Adele?
Čeprav naj bi novi Bond luč sveta ugledal šele jeseni 2015, pa so začele podrobnosti o igralski zasedbi in snemalnih lokacijah (tokrat naj bi bil to v prvi vrsti Rim) že počasi curljati v javnost.

Veliko pozornosti je vsakič uperjeno tudi v izvajalca naslovne pesmi. Nazadnje je to nalogo več kot z odliko opravila britanska zvezdnica Adele, zdaj pa več virov poroča, da naj bi jo nasledil njen rojak Sam Smith, ki že nekaj časa radijske valove polni s svojo uspešnico Stay With Me. "Sam je naša prva izbira. Njegov profil ustreza, ima kul imidž in osupljiv glas - vse potrebno za naslovno Bondovo pesem," je neimenovani vir iz studia MGM povedal za The Sun.

Daniel Craig naj bi sicer bolj navijal za ponovitev z Adele (pesem Skyfall ji je med drugim prinesla tudi oskarja), a studio pravi, da ne morejo "čakati v nedogled, da se izjasni". "Poleg tega pa, če pogledamo z njenega vidika - kako sploh lahko prekosi svoje delo pri Skyfallu? Dobila je oskarja, zlati globus in bafto, pesem pa je bila številka ena po vsem svetu," še pravijo.

Scenarij s popravki
Novi Bond sicer malce zamuja, potem ko sta scenarij Johna Logana začela predelovati Neal Purvis in Robert Wade, da bi dodala "več zabavnih vložkov in duhovitih replik".

Po Lei Seydoux, ki ji je vloga Emme v lezbični romanci Adelino življenje prinesla zlato palmo in nominacijo za vzhajajočo zvezdo na Baftah, je sicer zadnje čase precej povpraševanja. Tako smo jo letos videli tudi v Grand Budapest Hotelu režiserja Wesa Andersona, v filmski različici Lepotice in zveri je ob boku Vincenta Cassella igrala naslovno vlogo, v Saint Laurentu, biografski drami o Yvesu Saint Laurentu, igra Loulou de la Falaise, Američane pa bo skušala osvojiti tudi v znanstvenofantastičnem trilerju The Lobster s Colinom Farrellom.