Med drugim je Bata Živojinović v glavni vlogi nastopil v filmu Valter brani Sarajevo, ki je postal uspešnica celo na Kitajskem. Foto: PrintScrn YouTube
Med drugim je Bata Živojinović v glavni vlogi nastopil v filmu Valter brani Sarajevo, ki je postal uspešnica celo na Kitajskem. Foto: PrintScrn YouTube
Živojinović se je tudi politično udejstvoval, bil je poslanec Miloševićeve Socialistične stranke Srbije (na fotografiji drugi z desne). Foto: EPA

Po poročanju srbskega portala 24sata je poroka napovedana za pomlad, obred, na katerega bodo povabljeni sorodniki in prijatelji, se bo zgodil v rojstni vasi Živojinovića Koraćici v bližini Mladenovca. Kot pravi danes 78-letni Bata, se je za cerkveno poroko odločil, ker pred Bogom zakon, sklenjen pred matičarjem, ne velja.

"Nekoč davno obljubil, da ne bo več pil"
"Res je, poročil se bom! Z Lulo, seveda. Bilo bi prav, da si po toliko letih skupaj obljubiva večno zvestobo, ne vem pa, kaj naj obleče. Menda pri 70 letih ne bo v poročni obleki?" je hudomušno povedal Živonijović. Dodal je še, da se počuti dobro in da ima več moči kot kdaj koli prej, napoveduje tudi fantovščino, na kateri pa se, kot pravi, ne bo napil, saj je "nekoč davno obljubil, da ne bo več pil".

Velimir Živojinović je najprej igral v gledališču, od leta 1955, ko je v Pesmi s Kumbare prvič nastopil na platnu, pa je postal pravi filmski zvezdnik in je odigral več filmskih vlog kot kateri koli drugi igralec v zgodovini nekdanje Jugoslavije. Največjo slavo je dosegel z nastopanjem v partizanskih filmih o 2. svetovni vojni, ki so jih snemali v 70. letih.

Prijateljstvo z Dvornikom razpadlo kot Jugoslavija
Bata Živojinović je bil znan kot velik prijatelj hrvaške igralske legende Borisa Dvornika, a sta se z odprtimi pismi leta 1991, ko je na Balkanu začelo vreti, drug drugemu odpovedala, tako da je njuno prijateljstvo razpadlo takrat kot Jugoslavija.

V letu 2004 so se pojavile govorice, da poskušata veteranska igralca obuditi prijateljstvo in leta 2006 sta to storila javno preko televizijske povezave med Splitom in Beogradom. Dvornik je umrl leta 2008, star 68 let.