Ligety si je pri 33 letih postavil nove športne cilje. Foto: Reuters
Ligety si je pri 33 letih postavil nove športne cilje. Foto: Reuters

33-letni Ligety je namreč na družbenih omrežjih objavil fotografijo z jadrnice, na kateri pozirata z visoko nosečo ženo. Mediji so izbrskali, da ima 32-letnica, ki ima diplomo iz medijskih študij in komunikologije, s Tedom pa živita v Park Cityju, rok julija.

Konec aprila je dvakratni olimpijski zmagovalec (v alpski kombinaciji leta 2006 in veleslalomu leta 2014) in štirikratni svetovni prvak v pogovoru za ameriško televizijo KUTV dejal, da se mu zdi to, da bo kmalu postal oče, "precej nadrealistično". "Težko si sam sebe predstavljam v tej vlogi, a mislim, da noben novopečeni očka ne ve, kaj ga čaka, dokler otrok dejansko ne pride na svet in ga primeš v svoje naročje." Ted in Mia sta se poročila 26. julija leta 2015 v domačem Park Cityju v Utahu.

Ligety si je lani poškodoval koleno, zato je januarja moral na operacijo. Pred nekaj tedni se je v Deer Valleyju znova postavil na smuči in dejal, da je "čudovito spet smučati, še posebej brez bolečin". Močno se veseli tudi olimpijskih iger prihodnje leto.