Lindsay Lohan od jeseni na londonskih odrskih deskah nastopa v drami Davida Mameta Speed the Plow. Foto: EPA
Lindsay Lohan od jeseni na londonskih odrskih deskah nastopa v drami Davida Mameta Speed the Plow. Foto: EPA

Na omenjenem polinezijskem otoku se je zvezdnica, ki zadnja leta bolj kot zaradi filmskih podvigov polni tabloidne vrstice zaradi osebnih težav, mudila decembra, med bivanjem v Londonu, kjer - po mnenju kritikov ne najbolj uspešno - nastopa v predstavi Speed the Plow, pa se je znašla v bolnišnici, saj je imela visoko vročino in "nevzdržne" bolečine v sklepih.

28-letnico, ki je - ironično, glede na njene slabe izkušnje s prometno policijo, ki jo je za volanom ujela pod vplivom alkohola in/ali mamil, kar nekajkrat pa je bila vpletena v manjše prometne nesreče - na Bora Bori snemala oglas za avtomobilsko zavarovanje, nato pa je na rajskem otoku ostala še na oddihu, je napadel virus, imenovan čikungunja, ki se prenaša s komarjevimi piki.

Lindsay naj bi se začela slabo počutiti že pred novim letom (inkubacijska doba virusa je kratka, največ 12 dni), v Londonu pa je bila že tako oslabela, da niti hoditi ni več mogla. Zdaj so jo iz bolnišnice že odpustili, saj vročine nima več, jo pa še vedno mučijo bolečine v sklepih, ki so pri tej okužbi običajne in lahko trajajo še mesece, v najhujših primerih celo leta.

Dobra novica za LiLo je ta, da je smrtnost pri njeni okužbi zelo nizka, ogroženi so predvsem starostniki; bolezen po navadi pri ljudeh z dobrim imunskim sistemom sčasoma izzveni sama od sebe.