Za nekdanjo številko 1 ženskega tenisa, dansko igralko Caroline Wozniacki, poziranje ni nič novega. Na fotografiji z letošnjega snemanja za SI, na katerem je nosila samo barvo za poslikavo telesa. Foto: Youtube
Za nekdanjo številko 1 ženskega tenisa, dansko igralko Caroline Wozniacki, poziranje ni nič novega. Na fotografiji z letošnjega snemanja za SI, na katerem je nosila samo barvo za poslikavo telesa. Foto: Youtube

e, v notranjosti revije pa med vrhunskimi športnicami, ki so pokazale precej gole kože, najdemo tudi smučarsko zvezdnico Lindsey Vonn in teniško zvezdnico Caroline Wozniacki.

Pisali smo že, da so se 28-letni ameriški manekenki Ashley Graham, ki nosi konfekcijsko številko 42, izpolnile življenjske sanje, ko so pri Sports Illustrated slavnostno razkrili, katera letos krasni tako zaželeno naslovnico. Grahamova, ki je že prej veljala za eno najopaznejših in najuspešnejših t. i. plus size manekenk, sodeluje tudi v kampanji za pozitiven odnos do svojega telesa, ima lastno kolekcijo spodnjega perila in skrbi za manekensko agencijo za dekleta s polnejšo postavo.

"Resnično brez besed!!! Ta naslovnica je za vsako žensko, ki se je zaradi svoje konfekcijske številke kdaj počutila, da ni dovolj lepa. Storite in dosežete lahko vse, kar koli si zadate. Najlepša hvala celotni ekipi @si_swimsuit Tako zelo vznemirjena sem, da sem del vaše družine. Vse vas imam rada!!! #siswim #lepotapredvitkostjo," je zapisala Grahamova na svojem Instagramu ob objavi najnovejše naslovnice SI-ja.

Temnolasa lepotica je sicer pisala zgodovino že lani, ko se je pojavila na straneh iste revije, običajno rezervirane za vitke in drobcene manekenke, a takrat zgolj v obliki plačanega oglasa.

Športnice v kopalkah
Grahamova je sicer le ena izmed številnih deklet, ki so letos pozirale za SI-jevo številko v kopalkah. V 52. izdaji revije, ki bo na prodaj od ponedeljka, tako najdemo manekenke Nino Agdal, Lily Aldridge, Rose Bertram, Kate Bock, Hailey Clauson, Hannah Davis, Emily DiDonato, Hannah Ferguson, Gigi Hadid, Erin Heatherton, Samantho Hoopes, Chanel Iman, Robyn Lawley, Tanyo Mityushino, Barbaro Palvin, Sofio Resing, Irino Shayk, Chrissy Teigen, Kelly Rohrbach in Bojano "Bo" Krsmanović, 24-letno srbsko manekenko iz Beograda, za katero je to SI-jev debi.

SI je letos prvič svojo izdajo v kopalkah postregel s tremi različicami naslovnice - poleg tiste z Grahamovo sta svoji dobili še manekenka Hailey Clauson in prvo ime UFC-ja Ronda Rousey, ki se ukvarja z mešanimi borilnimi veščinami. "Prav vsaka ženska, ki se pojavi v naši reviji, je vredna naslovnice. Skupek lepote v reviji je dih jemajoč. SI se je vedno vrtel in se vedno bo vrtel okoli manekenk - fotografije, ki jih vidite tu, slavijo njih," je ob razkritju naslovnic povedal pomočnik urednika MJ Day.

"Tri naslovnice s Hailey, Rondo in Ashley slavijo novo izdajo SI-ja. Vse tri ženske so lepe, seksi in močne. Lepota ni šablonska. Lepota ni ena sama velikost. Lepota je vse okoli nas. To mi je postalo še posebej jasno, ko sem snemal in urejal letošnjo izdajo," je še dodal.

Rouseyjevi, prvi športnici na naslovnici SI-ja, družbo med športnicami delajo še smučarka Lindsey Vonn, teniške igralke Maria Šarapova, Serena Williams in Caroline Wozniacki, dirkačica Danica Patrick in druge. Za omenjene tenisačice poziranje v kopalkah sicer ni nič novega - vse so se v SI-ju že pojavile.

Mimogrede, športnice so tokrat kopalke zamenjale zgolj za barvo za poslikavo telesa. Kako je to videti, se lahko prepričate s fotografijami Rouseyjeve, Wozniackijeve in Vonnove v (skoraj) Evinem kostumu.