Amyjina hiša je postala nekakšno svetišče za žalujoče oboževalce, ki pred hišo že vse od pevkine smrti puščajo cvetje in posvetila. Foto: EPA
Amyjina hiša je postala nekakšno svetišče za žalujoče oboževalce, ki pred hišo že vse od pevkine smrti puščajo cvetje in posvetila. Foto: EPA

Poročali smo, da je predstavnik družine Winehouse Chris Goodman maja letos sporočil, da se je družina Winehouse za prodajo hiše odločila, ker menijo, da bi bilo neprimerno, da bi kdo izmed njih živel v njej. "Ni bilo smiselno hiše pustiti prazne in istočasno plačevati za vzdrževanje," je takrat pojasnil Goodman in dodal, da se je družina za ta korak odločila z obžalovanjem, saj je pevka svoj dom v Londonu oboževala.

Za pomoč pri prodaji so prosili nepremičninsko agencijo Housenetwork, iz katere so nato sporočili, da je sicer veliko zanimanje za rezidenco Winehousove, vendar so dodali, da se nanje obrača tudi veliko radovednih oboževalcev pevke, zato je težko razločiti pravo zanimanje od gole radovednosti. Hiša s tremi spalnicami je namreč postala nekakšno svetišče za žalujoče oboževalce, ki pred hišo že vse od pevkine smrti puščajo cvetje in posvetila.

Hiša z žalostno preteklostjo
Amyjin dom so tako več mesecev skušali prodati za 3,4 milijona evrov, a jim kupca nikakor ni uspelo najti, zato so se odločili za javno dražbo. Dražbena hiša McHugh & Co. bo tako 3. decembra skušala prodati dom slavne pevke, izklicna cena pa bo 2,2 milijona evrov. Dražbena brošura pa naj ne bi omenjala žalostne zgodovine te nepremičnine - Amy Winehouse so namreč 23. julija lani našli mrtvo prav na njenem domu, umrla pa je zaradi zaužitja prevelike količine alkohola.