Lorde oz. Ella Marija Lani Yelich-O'Connor, kot je pevkino pravo ime, je nase prvič opozorila leta 2013. Foto: Reuters
Lorde oz. Ella Marija Lani Yelich-O'Connor, kot je pevkino pravo ime, je nase prvič opozorila leta 2013. Foto: Reuters
Lorde, Kolinda Grabar-Kitarović
Lorde se je avgusta srečala tudi s hrvaško predsednico Kolindo Grabar-Kitarović. Foto: Facebook Kolinda Grabar-Kitarović

20-letna Novozelandka, ena izmed najvplivnejših mladih glasbenic našega časa, je novico razkrila voditelju podkasta WTF Marcu Maronu.

"Moja mama je Hrvatica, na Novi Zelandiji je okoli 100.000 Hrvatov, ki so tu že dolgo," je povedala Lorde, s pravim imenom Ella Marija Lani Yelich-O'Connor. Mama priljubljene pevke, pesnica Sonja Jelić, prihaja iz Dalmacije, oče Vic O’Connor pa je Irec.

Srečanje s hrvaško predsednico
Glasbenica, ki jo je med zvezde izstrelila uspešnica Royals, se je prejšnji mesec skupaj z mamo srečala tudi s hrvaško predsednico Kolindo Grabar-Kitarović, ki je bila na Novi Zelandiji na službenem obisku, še piše spletni portal muzika.hr.

Lorde, ki je srca oboževalcev osvojila z albumom Pure Heroin, pred kratkim pa je izdala album Melodrama, je med drugim dobitnica dveh grammyjev. A Lorde ni edina glasbenica hrvaških korenin, ki si je prislužila prestižno glasbeno nagrado, pred njo je grammyja domov odnesel tudi Krist Novoselić, nekdanji član Nirvane.