Nanizanka Gilmore Gilrs (Midve z mamo) se vrti okoli Lorelei in Rory Gilmore. Foto: Reuters
Nanizanka Gilmore Gilrs (Midve z mamo) se vrti okoli Lorelei in Rory Gilmore. Foto: Reuters

Netflix je sporočil, da se bosta Lauren Graham, ki je v izvirni nanizanki upodabljala mamo Lorelei, in Alexis Bledel, ki je igrala bistro Rory, v malo (izmišljeno) mestece vrnili konec novembra, ko bodo predvajali štiri 90-minutne epizode z naslovom Gilmore Girls: A Year in the Life, vsaka izmed štirih epizod pa zajema en letni čas.

Nanizanka Gilmore Girls (pri nas jo poznamo pod nazivom Midve z mamo) je s prigodami starejše in mlajše Lorelei Gilmore relativno ozko občinstvo navduševala v začetku tisočletja - prvič so jo predvajali 5. oktobra 2000 -, dokler je ni nizka gledanost leta 2007 dokončno pokopala. A čeprav oboževalcev serije ni bilo tako veliko, pa so bili ti toliko bolj vztrajni - in na koncu se je njihov trud izplačal, saj je Neflix januarja napovedal snemanje miniserije.

K sodelovanju je Netflixu uspelo privabiti skoraj celotno igralsko zasedbo nekdanje nanizanke - od glavnih junakinj do Kelly Bishop, ki je upodabljala Loreleijino mamo Emily, in Scotta Pettersona oz. Luka Danesa, sorodno dušo starejše Gilmorove. V miniseriji bomo lahko videli tudi vse tri Roryjine ljubezni, Deana (Jared Padalecki), Jessa (Milo Ventimiglia) in Logana (Matt Czuchry) ter Loreleijino najboljšo prijateljico in kuharico Sookie St James, ki jo je igrala komičarka Melissa McCarthy - ta sicer velja za največji uspeh serije.

Tudi Netflixovo miniserijo bo, tako kot izvirno nanizanko, ustvarjala scenaristka Amy Sherman-Palladino, ki skupaj z igralci napoveduje, da se bodo v miniseriji poklonili tudi leta 2014 umrlemu Edwardu Herrmannu, ki je v nanizanki igral Loreleijinega očeta Richarda.